Anlık Bildirim

LG, Arizona'da 1.4 milyar dolarlık pil fabrikası kuracak

Tesla ve Lucid gibi elektrikli otomobil üreticilerinin pil tedarikçisi LG Energy Solution, Arizona'da bir pil fabrikası kuracak. Silindirik pil üretimi yapacak tesis için 1.4 milyar dolar harcanacak.

LG, Arizona'da 1.4 milyar dolarlık pil fabrikası kuracak Tam Boyutta Gör

Tesla ve Lucid'in tedarikçisi olan LG Energy Solution (LGES), yüksek profilli startup'lar ve Kuzey Amerika'daki diğer müşterilerinden gelen talebi karşılamak için 2024 yılına kadar Arizona'da bir pil tesisi kurmak üzere 1.7 trilyon Kore Wonu (1.4 milyar dolar) yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

LGES yeni tesisin, silindirik hücre üreten ilk ABD fabrikası olacağını söylüyor. Söz konusu silindirik tip pilin Tesla ve Lucid otomobillerinde kullanıldığını belirtelim. 2022'nin ikinci çeyreğinde inşasına başlanacak fabrika, 2024'te 11 gigawatt saat üretim kapasitesiyle seri üretime başlayacak.

LG, Arizona'da 1.4 milyar dolarlık pil fabrikası kuracak Tam Boyutta Gör

Silindirik pillere talep artıyor

Arizona’da kurulacak pil fabrikasının potansiyel müşterileri olarak elektrikli otomobil üreticileri Tesla ve Lucid'in yanı sıra Proterra ile Philip Morris'in de adı geçiyor. LGES, otomobil şirketleri ve elektrikli cihaz üreticilerinin silindirik pillere yönelik artan talebinin farkında ve gelecekte Arizona fabrikasındaki üretim kapasitesini artırabileceğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim