Anlık Bildirim

Lotus Emira, markanın son içten yanmalı modeli olarak sahnede

Elise, Exige ve Evora'yı emekli ederek elektrik dönüşümü öncesi son içten yanmalı modeli olacak Emira'ya yer açan Lotus, yeni modelini 'en kusursuz Lotus' iddiasıyla tanıttı. işte detaylar:

lotus emira dış tasarım Tam Boyutta Gör

Elektrik dönüşümü öncesi son adımlarını atan Lotus, kısa süre önce Emira isimli yeni modelini tanıttı. Markanın son içten yanmalı modeli olan Lotus Emira'nın fiyatı 60 bin pound'dan başlayacak.

Markanın 1996'dan bu yana aşina olduğumuz tasarım anlayışını sürdüren yeni Lotus Emira'nın uzunluğu 4412 mm, genişliği 1895 mm, yüksekliği 1225 mm, aks mesafesiyse 2575 mm. Bu da onu Evora'dan birazcık daha büyük bir model haline getiriyor. Ortadan motorlu Emira'nın en hafif formundaki ağırlığı da 1405 kg olarak açıklandı.

AMG kaynaklı 2.0 litre motor

Lotus Emira'nın kaputu altında iki farklı benzinli motor seçeneği mevcut. Bunlardan ilki Mercedes-AMG kaynaklı, üzerinde Lotus için çeşitli güncellemeler yapılan 2.0 litre dört silindirli turbo ünite. Diğeriyse Exige ve Evora modellerinde de gördüğümüz Toyota kaynaklı 3.5 litre V6. AMG kaynaklı motor 8 ileri çift kavramalı şanzımanla, V6 motor ise manuel veya otomatik şanzımanla tercih edilebilecek.

lotus emira iç tasarım Tam Boyutta Gör

Lotus, Emira'da kullanılan motorların verilerini tam olarak açıklamadı fakat Emira'nın 360 ila 400 beygir arasında değişen güç çıkışlarına sahip olacağını açıkladı. Maksimum tork değeri de 430 Nm şeklinde açıklanan modelin 0-100 km/s hızlanması 4.5 saniyenin altında, azami hızıysa 290 km/s.

Dışarıdan bakıldığında arkadan itişli coupe DNA'sını fazlasıyla yansıtan Lotus Emira'nın iç mekanı da oldukça modern ve teknolojik. Sürücünün hemen önünde 12.3 inç boyutunda tamamen dijital gösterge ekranı mevcut. Konsolun merkezindeyse Android Auto ve Apple CarPlay desteğine sahip multimedya sisteminin kontrol edildiği 10.25 inçlik dokunmatik ekran bulunuyor. Bu alanda adaptif hız sabitleyiciden ambiyans aydınlatmasına ve 12 yönlü elektrikli ayarlanabilir koltuklara kadar pek çok özellik sunuluyor.

Donanım açısından şimdiye kadarki en dolu Lotus olduğu belirtilen Emira'da ön ve arka park sensörleri, elektrikli katlanabilir yan aynalar, yağmur sensörü, perde hava yastıkları, anahtarsız çalıştırma ve otomatik kararan iç dikiz aynası gibi pek çok özellik bulunuyor. Aracın çalınmasına karşın bir takip sisteminin de bulunduğu Emira'da Lotus sürücü paketi de satın alınırsa Launch Control (kalkış kontrolü) özelliği de devreye giriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim