Anlık Bildirim

Mac için iMovie, HEVC desteği ile güncellendi

Apple, macOS High Sierra'yı piyasaya sürmesinin ardından Mac için iMovie uygulamasını HEVC (Yüksek Verimli Video Kodlama) video desteğiyle güncelledi. Konuyla ilgili detaylar haberimizde...
macOS High Sierra'nın yayınlanmasının ardından Apple, Mac için iMovie uygulamasını Yüksek Verimli Video Kodlama (HEVC yada H.265) desteği ile güncelledi. HEVC, hem macOS High Sierra hem de iOS 11'de tanıtılan yeni nesil video sıkıştırma standardı olmuş durumda. Ayrıca bir önceki standart olan H.264'e kıyasla dosya boyutunu yarı yarıya düşürürken daha iyi sıkıştırma oranına sahip yüksek kaliteli videolar oluşturulmasını sağlıyor.
iMovie, HEVC desteği ile güncellendi, ancak Apple'ın profesyonel video düzenleme yazılımı olan Final Cut Pro X henüz bu desteğe sahip olmuş değil. Uygulamayı Mac App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Yeni güncellemeyle birlikte YouTube’da paylaşma uyumluluğu da arttırılmış. Ayrıca kullanıcılar artık iPhone 8'de çekilen 4K videolar gibi HEVC dosyalarını kesmek için doğrudan iMovie'ye aktarabilirler.
Tüm iOS cihazlar ve High Sierra çalıştıran Mac'ler HEVC video oynatımını destekleyecek. Öte yandan Apple'ın her türde kitap oluşturabilmesini sağlayan iBooks Author uygulaması, macOS High Sierra'nın piyasaya sürülmesinden sonra güncellendi. Uygulama, Medya Tarayıcı'yı kullanarak Fotoğraflar uygulamasından görüntü ve video ekleme yada sürükleyip bırakma yeteneği kazandı. Ayrıca performans ve kararlılık iyileştirmeleri de almış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim