Anlık Bildirim

Microsoft tek bir fotoğraftan deepfake video oluşturabilen yapay zeka aracını tanıttı

Microsoft, yapay zeka alanında çığır açabilecek kapasiteye sahip bir yapay zeka modeli tanıttı. Yeni araç, tek bir fotoğraftan ve ses kaydından yola çıkarak gerçekçi deepfake videolar üretebiliyor.
Microsoft'tan tek fotoğraftan deepfake video oluşturan yapay zeka Tam Boyutta Gör
Microsoft şimdiye kadar gördüğümüz en etkileyici (hatta en ürkütücü) yapay zeka araçlarından birini tanıttı. Yazılım devi tek bir fotoğraf ve ses kaydından yola çıkarak gerçekçi deepfake videolar oluşturabilen VASA-1 adlı yapay zeka modelini ortaya çıkardı.

Yeni sinir ağı, insan yüzünün hareketlerini ve duygu ifadelerini inanılmaz bir doğrulukla taklit edebiliyor. Bu sayede üretilen videolar son derece doğal ve inandırıcı görünüyor. Uzmanlar bunu deepfake videolar için "korkutucu bir makine" olarak adlandırdılar.

VASA-1, yüz dinamiklerini ve baş hareketlerini üretmek için gizli bir yüz uzayı kullanıyor. Microsoft bu yöntemin, önceki tekniklere kıyasla önemli ölçüde gelişmiş olduğunu ve daha gerçekçi sonuçlar verdiğini belirtiyor. Ortaya çıkan çalışmalar da bunu doğrular nitelikte.

Şimdilik genel kullanıma kapalı

Algoritma, 512x512 piksel çözünürlükte ve saniyede 45 kare hızında çevrimiçi video oluşturmayı destekliyor. Bu da modelle etkileşim kurmayı ve gerçekçi avatarlar ile gerçek zamanlı sohbet etmeyi mümkün kılıyor. Microsoft'un şu anda VASA-1'i ticari bir ürün olarak piyasaya sürme niyeti yok. Şirket yeni modelin şimdilik araştırma amaçlı bir araç olarak kullanılmasını istiyor.

Görünüşe bakılırsa şirket endişeleri yatıştırmak için VASA-1'in yakın zamanda kullanıcıların eline geçmeyeceği konusunda garanti veriyor. Bu model, film ve oyun endüstrisi için yeni imkanlar sunabilir, sanal asistanlar ve müşteri hizmetleri uygulamaları geliştirmek için kullanılabilir ve hatta eğitim ve sağlık sektörlerinde de faydalı olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3156 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, video ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim