Anlık Bildirim

MacOS'taki kötü amaçlı yazılımların yarısı tek bir uygulamadan geliyor: Mac'inizde yüklü mü?

Elastic Security Labs'ın raporuna göre macOS kötü amaçlı yazılımlarının %48'i tek bir uygulamadan kaynaklanıyor. Daha da ilginci söz konusu uygulamanın Mac'leri "korumak üzere" tasarlanmış olması.
MacOS'taki kötü amaçlı yazılımların yarısı bu uygulamadan geliyor Tam Boyutta Gör
Elastic Security Labs kısa bir süre internet güvenlik trendlerini içeren 2022 Küresel Tehdit Raporu'nu yayınladı. Paylaşılan veriler macOS platformunun dış tehditlere karşı nispeten iyi korunduğunu gösterirken, kötü amaçlı yazılımların neredeyse yarısının tek bir uygulamadan kaynaklandığını ortaya koydu.

İşletim sistemlerine göre kötü amaçlı yazılım oranları Windows'ta %54.4, Linux'ta %39.4 ve macOS'ta ise %6.2 olarak sıralanıyor. Apple'ın platformunda güvenliğe öncelik vermesi ve macOS'un masaüstü pazarındaki küçük payı göz önüne alındığında bu zaten beklendik bir sonuç.

MacOS'taki kötü amaçlı yazılımların yarısı bu uygulamadan geliyor Tam Boyutta Gör

MacKeeper uygulamasına dikkat!

Esas ilginç olan şey Mac'lerdeki tüm kötü amaçlı yazılımların %48'inin tek bir kaynaktan geliyor olması. MacKeeper isimli uygulamadan bahsediyoruz. Daha da ironik olan şey bu uygulamanın Mac'leri "korumak üzere" tasarlanmış olması. Ancak MacKeeper, kapsamlı izinler ve işlemlerin yanı sıra dosyalara erişime sahip olması nedeniyle saldırganlar tarafından sisteme kötü amaçlı yazılım bulaştırmak için sıklıkla kullanılıyor.

MacOS'taki kötü amaçlı yazılımların yarısı bu uygulamadan geliyor Tam Boyutta Gör

Elastic Security Labs konuyla ilgili çok fazla ayrıntıya girmemiş olsa da MacKeeper oldukça tartışmalı bir üne sahip. Birçok kullanıcı uygulamanın bilgisayardan tamamen kaldırılmasının çok zor olduğunu söylerken MacKeeper'ı "kötü amaçlı antivirüs" olarak tanımlıyor.

MacOS'taki kötü amaçlı yazılımların yarısı bu uygulamadan geliyor Tam Boyutta Gör
2014 yılında ürünün eski geliştiricisi Zeobit aleyhinde, MacKeeper'ın gerçekte var olmayan virüsleri tespit ederek bunları kaldırmak için gereksiz yere ücret talep ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. Uygulamanın sahte virüs uyarıları ile kullanıcılardan para koparma girişiminde bulunduğu iddia edildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim