Anlık Bildirim

Market ve toplu ulaşım araçlarına koronavirüs sınırlaması geldi

İçişleri Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında marketler ve toplu ulaşım araçlarına yönelik yeni tedbirler alarak 81 ilin valiliklerine ek bir genelge gönderdi. İşte açıklanan önlemler:

Market ve toplu ulaşım araçlarına koronavirüs sınırlaması geldi Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok vatandaş eve kapandı. Fakat temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için zaman zaman markete gitmemiz gerekiyor. Üstelik salgına rağmen çalışmak zorunda olup toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlar da var.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında bu iki alana yönelik yeni tedbirler hazırladı ve tüm valiliklere ek bir genelge olarak gönderdi.

Marketlerdeki müşteri sayısına kısıtlama

Genelgeye göre, il ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09:00 – 21:00 saatleri arasında hizmet verebilecek. Ayrıca market içindeki müşteri sayısına da sınırlama geldi. İçerideki en fazla müşteri sayısı, müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacak.

Örneğin markette müşterilerin hizmetine sunulan alan 100 metrekare ise aynı anda içeride en fazla 10 müşteri bulunabilecek. Tüm marketler hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri alınmayacak.

Toplu ulaşım araçları yüzde 50 oranında yolcu alabilecek

Genelge kapsamında, il ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu ulaşım araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil) araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yarısı kadar yolcu alabilecek. Araç içindeki yolcuların oturma şekli de birbirleriyle temas etmeyecek şekilde olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3320 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, koronavirüs market ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim