Anlık Bildirim

Sağlık Bakanlığı, koronavirüsün şüpheli vaka tanımına yenisini ekledi

Yeni Koronavirüs (COVID-19) Bilim Kurulu'nun araştırmalarına göre koronavirüsün şüpheli vaka tanımı değişti. Burun akıntısı olmayan hastalar da şüpheli vaka sayılacak.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüsün şüpheli vaka tanımına yenisini ekledi Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanlığı’nın Bilim Kurulu araştırmalarına göre hazırladığı algoritmalar güncellendi. Koronavirüsün şüpheli vaka tanımına yeni bir madde daha eklendi.

Yeni çalışmalar sonucunda artık ani başlangıçlı ateş ile birlikte öksürük veya nefes darlığı olan ve burun akıntısı olmayan hastalar da koronavirüs şüpheli vakası sayılacak. Bu hastalar, şüpheli vaka sayıldığı için koronavirüs testine tabi tutulacak.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüsün şüpheli vaka tanımına yenisini ekledi Tam Boyutta Gör

Algoritmaya göre testi pozitif çıkan hastaların iyileşme sürecini hızlandırmak için Oseltamivir, Klokorin ve/veya antibiyotik ilaçları verilecek. İlaç tedavisinin ardından yapılacak PCR testinde sonucun negatif çıkması halinde 24 saat sonra bir kez daha PCR testi yapılır. Sonucun yeniden negatif çıkması halinde ilaç verilmesi durdurulacak ve alternatif tanıların gözlenip gözlenmediğine bakılacak. Duruma göre vakanın koronavirüs hastalığının iyileştiği sonucuna ulaşılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim