Anlık Bildirim

Mazda gelecek yıl yenilikçi bir dizel motor piyasaya sürecek

Dieselgate skandalı sonrasında birçok otomobil üreticisi elektrikli araç teknolojilerine yönelse de Mazda'nın dizel motordan vazgeçmeye niyeti yok. Şirket gelecek yıl yeni bir dizel motor çıkaracak.

Mazda gelecek yıl yenilikçi bir dizel motor piyasaya sürecek Tam Boyutta Gör

Mazda, 2020 yılında dizel motor serisini genişletmeyi planlıyor. Japon markanın Avrupa ofisi, Mazda’nın tüm dünyaya dizel motorların ne kadar çevre dostu ve verimli olabileceğini göstereceğini söyledi.

Mazda Avrupa'nın Ar-Ge patronu Christian Schultze, Autocar internet sitesine yaptığı açıklamada, gelecek vaat eden bir dizel motor geliştirdiklerini açıkladı.

Mazda gelecek yıl yenilikçi bir dizel motor piyasaya sürecek Tam Boyutta Gör

"Sizi şaşırtacağız"

Deneyimli yönetici, yeni dizel motorun Skyactive-X benzinli motorlar gibi 'sıkıştırmalı ateşleme' teknolojisini kullanıp kullanmayacağı sorusuna ise “gelecek yıl sizi şaşırtacağız” sözleriye karşılık verdi.

Dizel motorların popülaritesi Dieselgate skandalından sonra büyük bir darbe aldı. Bunun sonucunda da bazı ülkelerde dizel araç satışlarında ciddi anlamda bir düşüş söz konusu. Ancak buna rağmen Mazda'nın en azından yakın gelecekte dizel motorlardan vazgeçmesi söz konusu değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim