Anlık Bildirim

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance tanıtıldı: 842 beygirlik PHEV

Mercedes-AMG'nin hem ilk PHEV modeli hem de en güçlüsü olma özelliği taşıyan yeni AMG GT 63 S E Performance, 4-Kapı Coupe ailesinin en renkli üyesi olmaya hazır. İşte modelin özellikleri:

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance tanıtıldı: 842 beygirlik PHEV Tam Boyutta Gör

Kısa süre önce ipucu görselleri paylaşılan yeni Mercedes-AMG GT 63 S E Performance artık tüm detaylarıyla karşımızda ve şu anda AMG'nin şimdiye kadarki en güçlü üretim modeline bakıyoruz.

Mercedes-AMG GT 4-Kapı ailesini daha da çekici hale getiren bu canavarın ismindeki E takısı, söz konusu modelin Mercedes-AMG'nin ilk şarj edilebilir hibrit (PHEV) modeli olduğunu simgeliyor. Peki bir PHEV AMG bizlere neler sunabilir? Kaputun altına baktığımızda bunun cevabını net bir şekilde alıyoruz.

AMG GT 63 S E Performance özellikleriyle neler sunuyor?

4.0 litre çift turbo V8, 6.1 kWsa batarya paketi ve arka aks üzerine konumlandırılan bir elektrik motorundan oluşan kombinasyon yeni Mercedes-AMG GT 63 S E Performance'a tam olarak 842 beygir güç ve 1400 Nm tork kazandırıyor. Bu da otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını sadece 2.9 saniyede tamamlamasını sağlıyor. 200 km/s hıza 10 saniyenin altında ulaşan otomobilin azami hızıysa 315 km/s. 

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance tanıtıldı: 842 beygirlik PHEV Tam Boyutta Gör

Yeni Mercedes-AMG GT 63 S E Performance'daki 6.1 kWsa'lik yüksek performanslı batarya paketi Formula 1 ekibiyle yakın temas halinde geliştirildi. 89 kg ağırlığa sahip bu batarya paketi yüksek menzil için değil de hızlı enerji aktarımı için geliştirildiğinden dolayı saf elektrikli sürüş menzili 12 km gibi düşük bir değerde kalmış.

Öte yandan Mercedes-AMG, bataryanın en önemli özelliklerinden birinin soğutma sistemi olduğunu belirtiyor. 560 pil hücresinden oluşan batarya paketindeki iletken olmayan yüksek teknoloji ürünü soğutma sıvısının her bir hücreye temas ettiği ve onları ayrı ayrı soğuttuğu ifade ediliyor. Açıklamaya göre yaklaşık 14 litre olan soğutma sıvısı, ne sıklıkla şarj veya deşarj olduğu fark etmeksizin batarya boyunca sürekli akıyor ve onu optimum sıcaklıkta tutmaya çalışıyor.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance tanıtıldı: 842 beygirlik PHEV Tam Boyutta Gör

AMG GT 63 S E Performance'da Konfor, Spor, Spor Plus, Yarış ve Kaygan Zemin modlarına ek olarak Elektrik modu da devreye giriyor. Bu mod otomobilin saf elektrikli sürüş modunda ilerlemesini sağlıyor. Elektrik modunda azami hızı 130 km/s'e düşen otomobilin menzili yukarıda da belirttiğimiz gibi 12 kilometre civarında. Bunun yanı sıra dört seviyeli rejeneratif fren sistemi de mevcut. Bu sistemin son seviyesi performans için tasarlanmış ve pistlere özel.

Tüm AMG GT 63 S E Performance modelleri AMG Ride Control+ havalı süspansiyon sistemi standart olarak geliyor. Bunun yanı sıra yüksek performansla başa çıkabilmek için karbon seramik frenler tercih edilmiş. Önde altı pistonlu kaliperler ve 420 mm fren diskleri, arkada ise tek pistonlu kaliperler ve 380 mm fren diskleri kullanılmış.

Yeni Mercedes-AMG GT 63 S E Performance bu yılın sonuna doğru Avrupa ve ABD'de satışa sunulacak. Fiyatı ise henüz belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14383 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
performans, hibrit ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim