Anlık Bildirim

Yeni Honda Civic Kasım ayında Türkiye'de olacak

Honda'nın yeni stratejisi kapsamında Türkiye'deki Honda Civic üretimi sona eriyor. Bu kapsamda Tayland'dan ithal edilecek yeni nesil Honda Civic modellerinin Kasım ayında satışa sunulması hedefleniyor

Yeni Honda Civic Kasım ayında Türkiye'de olacak

Türkiye'deki Honda Civic Sedan üretimi önümüzdeki ay yani Eylül ayında sona erecek. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni nesil 2021 Honda Civic modelleri yurtdışından ithal edilecek.

Peki yeni Civic Türkiye'ye ne zaman gelecek ve ithal olmasından dolayı ciddi bir fiyat artışına maruz kalacak mı? Bu konuya ilişkin Habertürk'ün sorularını yanıtlayan Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer şöyle konuştu:

"Yeni Civic Tayland'da üretilerek Türkiye'ye gelecek. Kasım ayında satışa sunmayı hedefliyoruz. Yurtdışından geleceği için gümrük vergisine tabi olacak. Yine de pazar koşullarına göre rekabetçi bir fiyat ile müşterilerimizin karşısına çıkacağız. Civic'in ilk deneme modelleri Türkiye'ye geldi."

City ve Accord arka arkaya gelecek

Honda'nın bu yıl Türkiye'ye getireceği diğer modeller hakkında da bilgi veren Kılıçer, Eylül ayında City ve hemen arkasından da Accord modelinin satışa sunulacağını belirtti. Kılıçer'in açıklamasına göre Accord, 1.5 litre hacimli turbo benzinli motor ile Türkiye yollarına çıkacak ve yüzde 80'lik vergi diliminde yer alacak.

Söz konusu elektrikli araçlar olduğunda ise Japon üretici Honda, Türkiye'ye çekimser yaklaşıyor. Elektrikli otomobilleri Türkiye'de satışa sunmak için henüz şartların uygun olmadığını belirten Kılıçer, "Şubat ayında elektrikli otomobillerdeki vergi oranı yüzde 15'te yüzde 60'a çıkarıldı. Burada bir takım düzenlemeler görürsek elektrikli araçlarımızı Türkiye'ye getirebiliriz. Altyapının mevcut durumu da elektrikli otomobillerin Türkiye'de satılabilmesi için önemli." dedi.

Kılıçer'e geçen yıl Türkiye pazarından yüzde 4 yakın pay alan Honda, yıl sonuna kadar 30 bin adet araç satmayı hedefliyor. Bu da Honda Türkiye'nin bugüne kadarki rekor satışı anlamına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
49551 kez okundu.
41 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, Türkiye Haberleri ve
4 etiket daha honda civic sedan s5 hf
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim