Anlık Bildirim

Mercedes-Benz Türk'ten Ankara'ya CNG yakıtlı otobüs teslimatı

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen, çevreci CNG yakıt özelliğine sahip 21 adet Conecto Solo ve 33 adet Conecto Körüklü otobüslerin ilk teslimatı gerçekleştirildi.

Mercedes-Benz Türk'ten Ankara'ya CNG yakıtlı otobüs teslimatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında açtığı yeni otobüs alım ihalesini kazanan Mercedes-Benz Türk, CNG yakıt sistemli Conecto model otobüslerin teslimatlarına başladı. 13 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen törenle; Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen, çevreci CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) yakıt özelliğine sahip 21 adet Conecto Solo ve 33 adet Conecto Körüklü otobüslerin ilk teslimatı gerçekleştirildi.

Mercedes-Benz Türk’ün teslim edeceği toplam 273 adet Mercedes-Benz Conecto CNG; elektronik süspansiyon, tam otomatik dijital klima, sessiz ve titreşimsiz çalışan motor, elektronik fren yönetimi, yangın ikaz ve söndürme sistemi ve devrilme dayanımı gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ayrıca tüm otobüsler, COVID-19 salgınına karşı geliştirilen, her iki dakikada bir, aracın içindeki havanın sürekli ve tamamen yenilenmesini sağlayan aktif klima yazılımı ve virüsleri yüzde 99,9 oranında tutma özelliği olan aktif filtrelere de sahip.

“Toplam 54 aracımızı bugün kullanıma sunduk”

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün , “İhale kapsamında teslim edeceğimiz 273 adet CNG yakıtlı Conecto otobüsümüzün 33 adedi körüklü, 21 adedi de solo olmak üzere toplam 54 aracımızı bugün kullanıma sunduk. Diğer otobüsleri de Hoşdere Otobüs Fabrikamızda 2022 yılının ilk çeyreğinde üreterek Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceğiz. Türkiye’deki faaliyetlerini 54 yıldır sürdüren Mercedes-Benz Türk olarak, dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olan İstanbul-Hoşdere Otobüs Fabrikamızda 1995 yılından bu yana otobüslerimizi üretiyor ve geliştiriyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğimizi EGO personeline verdiğimiz eğitimler ile devam ettiriyoruz. Düzenlediğimiz eğitim programları ile EGO sürücülerini ve teknik personelini yeni araçlarımıza hazırlıyoruz. Bu kapsamda düzenlenen Araç Tanıtım Eğitimleri’nden 18’i kadın olmak üzere 700’e yakın EGO sürücüsünün faydalanmasını planlıyoruz. EGO’nun teknik personeli için düzenleyeceğimiz Teknik Eğitimler kapsamında da bakım, mekatronik ve elektrik/elektronik eğitimlerimizden 300’e yakın personel yararlanacak.” şeklinde konuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9200 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, otobüs ve
3 etiket daha mercedes ankara cng
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim