Anlık Bildirim

Mercedes, tüm odağını ve kaynağını elektrikli araçlara yönlendiriyor

En büyükten en küçüğüne kadar otomobil üreticileri, elektrikli arabalara yönelmiş durumda. Şimdi de Mercedes, elektrikli otomobil üretimi için milyarlarca dolar harcayacağını duyurdu.
Mercedes, elektrikli arabalar için milyarlarda dolar harcayacak Tam Boyutta Gör
Alman otomobil üreticisi Mercedes, tıpkı Volkswagen gibi vizyonunu elektrikli otomobillere çevirdi. İçten yanmalı motorları tozlu raflara kaldırmayı planlayan Gümüş Oklar, bunu yapabilmek için üretim tesislerinde ciddi bir yatırıma ihtiyaç duyuyor.

Mercedes, elektrikli otomobil yatırımlarını büyütüyor

Automobilwoche dergisi otomobil üreticisi Mercedes’in, elektrikli araçlara geçmeye ve emisyonları azaltmaya hazırlanırken önümüzdeki yıllarda Çin, Almanya ve Macaristan'daki tesislerini modernize etmek için milyarlarca dolar yatırım yapacağını bildirdi.

Mercedes, elektrikli arabalar için milyarlarda dolar harcayacak Tam Boyutta Gör
Öte yandan Avrupa Birliği, bu on yılın sonuna kadar binek araç başına CO2 emisyonlarını 2020'ye kıyasla yarı yarıya azaltma hedefi koymuştu. Ek olarak fosil yakıtlı araçların satışını sona erdirmek için son tarihi 2035 olan bir anlaşmanın üzerinde de çalışıyor.

Mercedes ise pazar koşullarının izin verdiği ölçüde, bu on yılın sonuna kadar elektriğe geçmeye hazır gibi görünüyor. Dergiye konuşan üretim müdürü Joerg Burzer, "Yükseltme için tesis başına üç haneli milyonluk yatırımlar yapıyoruz" diyerek, bu yatırımların Pekin, Rastatt ve Kecskemet'teki fabrikalarda olacağını söyledi. Mercedes, önümüzdeki aylarda Almanya'da bulunan Rastatt fabrikasında çalışmalara başlayacak. 2024’ten itibaren ise kompakt araç platformu MMA'nın ilk modeli burada üretilecek. Bununla birlikte bu fabrikada üretilen model sayısı da yediden dörde düşürülecek. Tüm bunlara ek olarak ABD’deki teşviklerle birlikte Mercedes, Tuscaloosa'daki tesisini de büyütmeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim