Anlık Bildirim

Mercedes EQG Concept, tamamen elektrikli G-Serisi'nin ön gösterimi olarak karşımızda

Mercedes, arazi ikonu G-Serisi’nin tamamen elektrikli bir versiyonu olan Concept EQG’nin seri üretime yakın halini 7-12 Eylül 2021 tarihleri arasında Münih’te düzenlenen IAA MOBILITY’de tanıttı.

Mercedes EQG Concept, elektrikli G-Serisi'ni temsil ediyor Tam Boyutta Gör

Mercedes-Benz, Concept EQG ile arazi ikonunun tamamen elektrikli bir versiyonunun seri üretime yakın halini sunuyor. Konsept araç, görsel olarak G-Serisi’nin etkileyici görünümünü Mercedes-Benz’in tamamen elektrikli modellerine özgü tasarım detaylarıyla birleştirerek zıt bir kompozisyon oluşturuyor.

Concept EQG, modelin tasarım geleneğine sadık bir görünüm sergiliyor ve ilk bakışta bir G-Serisi olarak algılanıyor. Seri üretime yakın konseptte ışıklı şeritler, sağlam dış koruyucu şeritlerin görsel olarak öne çıkmasını sağlıyor. Üstte parlak siyah, altta parlak alüminyum olmak üzere çift gövde renginin sınır çizgisi, doğrudan kaputun üstüne binerek ön uca kadar uzanıyor ve böylece tasarım özelliğini daha da vurguluyor.

Concept EQG’nin önden görünümü, kullanılan tipik yuvarlak farlar sayesinde tanıdık geliyor. Geleneksel elektrikli versiyonlarda olduğu gibi tamamen elektrikli bu modelde de kesintisiz radyatör ızgarası yerine koyu siyah bir panele yer verilmiş. “Siyah Panel Izgara” üzerindeki aydınlatmayla 3-Boyut efekti verilen “Yıldız” öne çıkıyor. Çevresindeki, Mercedes-EQ modellerine özgü mavisi ile “Yuvarlatılmış Kareler” görsel bir bağlantı oluşturuyor. “Siyah Panel”in çevresini aydınlatan şerit, yan ayna kapaklarındaki beyaz ışıklı çember ve gündüz sürüş farlarının ışık grafiğini tamamlıyor.

Mercedes EQG Concept, elektrikli G-Serisi'ni temsil ediyor Tam Boyutta Gör

Konsept çalışmasının üzerinde özel tasarımlı 22 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar görüyoruz. Ayrıca klasik stepne kapağı yerine bagaj kapağında tasarımı bir WallBox’ı andıran beyaz ışıklı, kilitlenebilir bir kutu bulunuyor. Bu kutu, örneğin şarj kablosunu kolayca erişilebilecek bir yerde saklama olanağı sunuyor.

Konseptin sadece tasarım açısından değil aynı zamanda içsel değerleri sayesinde de bir “G” ve safkan bir arazi aracı olduğu belirtiliyor. Gövde, sağlam merdiven tipi şasiye dayanıyor. Ön aksta bağımsız süspansiyon ve arkada elektrikli güç-aktarma sistemi için geliştirilen rijit aksıyla şasi tasarımı, G-Serisi’ne uygun, gelişmiş arazi becerileri sağlıyor. Tekerleklere yakın ve bağımsız olarak kontrol edilebilen dört adet elektrik motoruna sahip olan Concept EQG’nin arazi aracı şanzımanı da 2 orana sahip.

Tüm bu niteliklerle G-Serisi’nin tamamen elektrikli versiyonu, geliştirme süreci sonunda, Graz’daki 1445 metre rakımlı Schöckl Dağı’ndaki efsanevi test pistinde seri üretim öncesinde kendini kanıtlayacak. 60 dereceye varan eğimleriyle 5,6 kilometrelik parkur, arazi aracı dünyasında her zaman insan ve teknoloji için dünyanın en önemli zorluklarından biri olarak kabul ediliyor. Elektrikli 463 Serisi “G”, “Schöckl Onaylı” kalite sertifikasıyla yollara çıkabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim