Anlık Bildirim

Messenger üzerinde varsayılan olarak uçtan uca şifreleme testleri başladı

Meta firması Messenger sohbet uygulamasına varsayılan olarak uçtan uca şifreleme getirmek için düğmeye bastı. Ayrıca sesli görüşmelere de getirilmesi planlanıyor. 

Messenger

Sohbet uygulamaları arasında uçtan uca şifreleme tekniği kullanıcıların mahremiyetini korumak açısından öne çıkan bir çözüm. Platformlar şifreleme yöntemlerini kullansa da varsayılan olarak değil de sonradan aktif etme konusu daha sık kullanılıyor. Sadece WhatsApp varsayılan olarak sohbetlerde şifrelemeyi başlatıyor. Şimdi sıra Messenger uygulamasında.

Messenger’da varsayılan olarak şifreleme

Meta Messenger uygulamasının kapalı olarak başlayan yeni testinde uçtan uca şifreleme yöntemi kullanıcıların en sık sohbetlerinde otomatik olarak başlatılıyor. Yani kullanıcının ekstradan aktif etmesine gerek kalmıyor.

Diğer taraftan şifrelenmiş mesajlar için güvenli yedekleme yöntemi de test edilen diğer bir özellik. Kullanıcılar telefon değiştirdiğinde PIN veya farklı kodlarla şifreli yedeğini indirebilecek. iCloud gibi bulut platformları da bu konuda destekleniyor.

Meta tarafından önümüzdeki aylarda testleri başlayacak diğer özellikler ise Hikayelere uçtan uca şifreli mesajlar gönderebilme, Arama sekmesindeki aramalara şifreleme entegrasyonu, yine Hikayelere şifreli eller serbest mesajlar gönderebilme şeklinde sıralanıyor. Ayrıca Chrome, Firefox ve Microsoft Edge tarayıcıları için hazırlanan yeni Kod Doğrulama eklentisi ile Messenger sitesinin doğruluğu onaylanabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim