Anlık Bildirim

Meta, 39 binden fazla web sitesinde kimlik avı saldırıları gerçekleştirenlere dava açıyor

Meta(Facebook), kendi platformlarının giriş sayfalarını taklit ederek kullanıcıların kimlik bilgilerine erişen kişilere dava açtığını duyurdu. Dava, 39 binden fazla web sitesini kapsıyor.

Meta, kimlik avı saldırıları gerçekleştirenlere dava açtı

Meta(Eski adıyla Facebook), büyük ölçekli kimlik avı saldırılarının arkasındaki kişilere dava açtığını duyurdu. Şirket, platformlarının giriş sayfalarını taklit ederek kullanıcıların bilgilerini çalmak için 39 binden fazla web sitesi oluşturulduğunu belirtiyor.

Kimlik avı saldırıları hızla artıyor

Kullanıcıları kandırarak kişisel bilgilerini elde etmeye odaklanan kimlik avı saldırıları, özellikle çok fazla sayıda kullanıcıya sahip platformlarda oldukça sık meydana gelen bir durum haline geldi. Saldırılar çoğunlukla bir kişiye kötü amaçlı bağlantılar göndererek ya da popüler sosyal medya platformlarının giriş sayfalarını taklit ederek kullanıcıların bilgilerini çalmak üzerine kurgulanıyor.

Meta, bu saldırılara yönelik son davasında 2019'dan bu yana Facebook, Messenger, Instagram  ve WhatsApp giriş sayfalarını taklit eden 39.000'den fazla web sitesinin tespit edildiğini söylüyor. Şirket, saldırıların arkasında kimlerin olduğunu bilmiyor. Saldırganların eylemlerini gizlemek için bir aktarma hizmeti kullandıkları belirtiliyor.

Meta'dan yapılan açıklamalarda: "Bu dava, insanların güvenliğini ve mahremiyetini korumak, platformumuzu kötüye kullanmaya çalışanlara net bir mesaj göndermek ve teknolojiyi kötüye kullananların hesap verebilirliğini artırmak için süregelen çabalarımızda bir adım daha. Ayrıca, kimlik avı saldırılarını gerçekleştikleri anda belirlemek ve engellemek için çevrimiçi barındırma ve hizmet sağlayıcılarla işbirliği yapmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Kaynakça https://www.engadget.com/meta-sues-phishing-campaign-190014016.html https://about.fb.com/news/2021/12/taking-legal-action-against-phishing-attacks/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim