Anlık Bildirim

Microsoft, 2030 yılına kadar karbon negatif olma sözü verdi

Microsoft, tüm fabrikalarının 2030 yılına kadar karbon negatif hale getireceğini ve sonunda 1975'te kurulduğundan bu yana yaydığı karbonun tamamını evrenden kaldıracağını iddia ediyor.

Microsoft, 2030 yılına kadar karbon negatif olma sözü verdi Tam Boyutta Gör

İklim değişikliği, teknolojide sıcak bir konu haline geliyor. Amazon, Apple ve Google gibi teknoloji devleri işletmelerinin belirli bölümlerinde, veri merkezlerinde veya belirli ülkelerde karbon negatif olma çabalarından bahsetti. Microsoft bugün cesur bir iddiada bulundu: Şirket 2030 yılına kadar karbon negatif olma sözü verdi.

Bu hedefi gerçeğe dönüştürmek için gereken teknoloji hala pahalı ve ticari olarak yaygın bir şekilde mevcut değil. Bu nedenle şirket önümüzdeki dört yıl boyunca atmosfere salınan karbondioksitin azaltılması, yakalanması ve uzaklaştırılmasında inovasyonu finanse etmek için 1 milyar dolar harcamayı planlamaktadır.

Microsoft, 2030 yılına kadar karbon negatif olma sözü verdi Tam Boyutta Gör

Doğrudan emisyonlarını azaltmaya yönelik tedbirler arasında, 2025 yılına kadar elektrik tüketiminin %100'ünü telafi etmek için yeterli  olacak yenilenebilir enerji teknolojileri satın alınması ve 2030 yılına kadar küresel kampüslerinde yalnızca elektrikli araçlar kullanılması yer alıyor.

Microsoft hala fosil yakıt şirketleri ile iş yapıyor. Geçtiğimiz eylül ayında Microsoft, kendisine ait bulut bilgi işlem platformu Azure'u kullanarak petrol endüstrisi devi Chevron ve Schlumberger ile bulut-yerel çözümlerin geliştirilmesini hızlandırmak ve sektör için eyleme geçirilebilir veri bilgileri sunmak için büyük bir anlaşma yaptığını açıklamıştı. Microsoft bu durum hakkındaki açıklamasında Azure müşterilerinin karbon ayak izlerini takip etmelerine ve rapor etmelerine yardımcı olmak için yeni bir “sürdürülebilirlik hesap makinesi” başlattığını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim