Microsoft son yıllarda Windows 10 kullanıcılarına başlangıç menüsü ve Skype gibi alanlara reklam eklemesiyle tepki çekmişti. Firma görünüşe göre 1995 yılından bu yana sadeliğini koruyan uygulaması WordPad’de reklam göstermeye başlayacak.
WordPad'e de reklam gelebilir
Önümüzdeki dönemde WordPad’e gelecek güncellemeyle gelmesi beklenen reklamlar yine Onedrive reklamı gibi metin tabanlı olacak. 6 farklı ifade halinde sunulan reklamlar Microsoft’un Office Online hizmetini tanıtıyor.
Ayrıca Bkz. "Microsoft, Bing’i yaygınlaştırmak için Chrome’a zorla eklenti kuracak"
Sol taraftaki butonla çevrimiçi hizmete yönlendiren çubuk görünüşe göre sağ tarafa konumlandırılan çarpı butonuyla kapatılabiliyor. Metin tabanlı olduğu için en azından daha az rahatsız edici nitelikteki reklamların kullanıcılara gösterimine ne zaman başlanılacağı ise bilinmiyor.
https://hexus.net/tech/news/software/139088-microsoft-spotted-testing-adverts-embedded-wordpad/ Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Beş yıl gibi uzun bir süre içerisinde yeni bir petrollü araba çıkarmaları saçma bence. Bunu duster diye çıksrmamasının diğer sebebi de satışların düşüklüğü olabilir
Eger reklam koyacaksanız windowsu ücretsiz yapılmalı. Tekel olduğu için her şeyi dayatıyor.