Anlık Bildirim

Milyonlar kullanıyor: İşte Ukrayna kökenli teknoloji uygulamaları

WhatsApp, Snapchat ve PayPal gibi dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin Ukrayna çıkışlı olduğunu biliyor muydunuz? İşte Rusya işgali altındaki Ukrayna'nın teknoloji dünyasına kazandırdıkları:

Milyonlar kullanıyor: İşte Ukrayna çıkışlı teknoloji uygulamaları Tam Boyutta Gör

Dünya kamuoyu Rusya-Ukrayna savaşıyla çalkalanırken, Forbes Ukrayna Genel Yayın Yönetmeni Mike Sapiton, "Bu savaş Ukrayna ile ilgili değil. Bu hepinizle ilgili." paylaşımında bulunarak dünyanın birçok yerinde kullanılan Ukrayna kökenli önemli teknolojileri hatırlattı.

İşte Rusya işgali altındaki Ukrayna'nın teknoloji dünyasına kazandırdığı o teknolojiler:

1. WhatsApp

Facebook'un 2014 yılında 19.3 milyar dolara satın aldığı WhatsApp, Ukraynalı göçmen Jan Koum tarafından kuruldu. Koum, 1976'da Rusya'nın askeri operasyon başlattığı Fastiv'de Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

2. PayPal

Dünyanın önde gelen dijital ödeme hizmetlerinden PayPal'ın kurucu ortağı Max Levchin de Ukrayna kökenli. 1975'te Ukrayna'nın başkenti Kiev'de doğan Levchin, 1998'de PayPal'i kurdu.

3. Snapchat

Snapchat'in alametifarikalarından maskeleme teknolojisinin altında da de Ukrayna merkezli Yurii Monastyrshin tarafından ortaklaşa kurulan fotoğrafçılık girişimi Lookery imzası yer alıyor. Snapchat, bu teknolojiyi uygulamaya kazandırmak için 2015 yılında Looksery'yi 150 milyon dolara satın almıştı. Bu anlaşma, Ukrayna tarihindeki en büyük satın alma olmuştu.

4. CleanMyMac

Kiev, Mac bilgisayarlardaki gereksiz ve kötü amaçlı yazılımları temizleyen CleanMyMac uygulamasının geliştiricisi MacPaw'ın da merkez üssü konumunda. CleanMyMac, dünya çapında 30 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

5. Grammarly

Ukrayna'dan çıkan en büyük teknoloji şirketlerinden biri de Grammarly. İnsanlara dil bilgisi açısından doğru ve hatasız içerik yazma konusunda yardımcı olan Grammarly, 2009 yılında Ukraynalı Max Lytvyn, Alex Shevchenko ve Dmytro Lider tarafından kuruldu. 

6. Solano

Dünyanın en popüler blokziniciri ağlarından Solano da Ukrayna kökenli Alex Yakovenko tarafından kuruldu. SOL adında kendi kripto para birimine de sahip olan Solano platformu, 400'den fazla DeFi, NFT ve Web3 projesine de ev sahipliği yapıyor.

7. GitLab

Ukrayna'da yaşayan Dmitriy Zaporozhets, geliştirici ekiplerin daha verimli bir şekilde işbirliği yapmasına yardımcı olmak için 2011'de Ukrayna'daki evinden GitLab'ı kurdu.

8. People.ai

İşletmelerin satış ekiplerinin verimliliğini artırmaya yardımcı olan ve elle veri girişini otomatikleştiren tahmine dayalı satış yönetim platformu People.ai da Ukraynalı Oleg Rogynskyy tarafından kuruldu. Rogynskyy, Ukrayna'nın en başarılı Silikon Vadisi girişimcileri arasında sayılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
41409 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, snapchat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim