Anlık Bildirim

Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı

Aşılama çalışmalarında önemli bir gelişme yaşandı. Hastane ve Aile Sağlığı Merkezleri'nin yanı sıra şehir merkezi ve OSB'lerdeki mobil aşı noktalarında aşılama başladı.

Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı Tam Boyutta Gör

Türkiye’deki aşılama çalışmaları büyük hız kazandı. Dün aşılama sayısında rekor kırıldı ve 24 saatte 781 bin kişi aşı oldu. Bugün SGK’lı çalışanlar için yaş sınırı kalktı ve tüm çalışanlara randevu açıldı. Vatandaşlar hastaneye akın etti. Hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması ve vatandaşın daha kolay bir şekilde aşılanması için “yerinde aşı” dönemi başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda organize sanayi bölgelerine mobil aşı ekipleri kurulacağını duyurdu. OSB çalışanları, hastane gitmeye gerek kalmadan mobil aşı noktalarında aşı olabilecek. Ayrıca OSB'lerin yanı sıra şehir merkezlerindeki çeşitli noktalara mobil aşı noktaları kuruluyor. Örneğin Kocaeli'nin Derince ilçesindeki işlek yerlere aşı araçları yerleştirildi. Aşı sırası gelen vatandaşlar, randevu almamış olsa bile bu noktalarda hızlıca aşı olabiliyor.

Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı Tam Boyutta Gör

Dün akşam 19.30’dan bugün saat 15.30’a kadarki süreçte yaklaşık 800 bin doz aşı yapıldı. Dünkü aşı sayısı geride bırakıldı. Birkaç gün içerisinde günlük 1 milyon aşılamaya ulaşılabilir. Bugüne kadar 35 milyon 317 bin doz aşı yapıldı. 21 milyon 419 bin kişi en az 1 doz aşı olurken 13 milyon 897 bin kişi iki doz aşı oldu. Bu ay ülkemize teslim edilen BioNTech aşıları sayesinde büyük ilerleme kat edildi.

Mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başladı Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9818 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aşı, sinovac ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim