Anlık Bildirim

Moskova'da hizmet veren elektrikli otobüslerin sayısı 900'e ulaştı

Dünyanın en büyük elektrikli otobüs filolarından birine sahip olan Moskova'da bu sayının 2024 sonuna kadar 3 bin adede çıkarılması planlanıyor. Ayrıca hızlı şarj istasyonu sayısı da artırılacak.

Moskova'da hizmet veren elektrikli otobüslerin sayısı 900'e çıktı Tam Boyutta Gör

Rusya, elektrikli otomobil denince ilk akla gelen ülkelerden biri olmayabilir ancak toplu ulaşımda kullanılan otobüsler hızla elektrikleniyor.

Gelen haberlere göre Moskova'daki elektrikli otobüslerin sayısı 900'e ulaştı. Böylelikle Moskova'nın dünyanın en büyük elektrikli otobüs filolarından birine sahip olduğu ifade ediliyor. Fotoğraflarda otobüslerin tatil sezonu için ışıklarla süslendiğini görüyoruz.

Gelen bilgiye göre şehirdeki elektrikli otobüslerin sayısı Kasım 2020'de 500 civarındaydı. 2021 hedefi bu sayıyı 1000'e çıkarmaktı fakat şimdilik 900'de kaldı. Otobüslerin çoğu, ülkenin en büyük üreticilerinden Kamaz'ın imzasını taşıyor ve Lityum Titanat (LTO) bataryadan güç alıyor.

Moskova, 2030'a kadar şehirde hizmet veren tüm otobüsleri elektrikli hale getirmeyi planlıyor. Bu hedef doğrultusunda dizel otobüslerin satın alımı da durdurulmuş.

Şehirdeki otobüs ve tramvay ağını yöneten Mosgortrans'ın paylaştığı verilere göre, elektrikli otobüsler, toplam uzunluğu neredeyse 800 kilometreye varan 66 rotada kullanılıyor ve son birkaç yılda 150 milyondan fazla yolcu taşımış durumdalar. Buna 2021 yılındaki 77 milyon yolcu da dahil.

Söz konusu elektrikli araçların kullanımı için yeterli altyapı da şart. Bu kapsamda Moskova'da 150 tane hızlı şarj istasyonu bulunuyor. Üstelik bu sayı 2023'ün sonuna kadar 500'e çıkarılacak. Elektrikli otobüs filosunun da 2024 sonuna kadar 3 bin adede çıkarılması ön görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5578 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, elektrikli otobüs ve
2 etiket daha moskova rusya
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim