Anlık Bildirim

Marmara Denizi'ndeki müsilaj temizliği iyi sonuçlar vermeye başladı

İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki uzmanlar Marmara Denizi'ndeki müsilajın uydu görüntülerini yayınladı. Görüntülere göre denizin üzerindeki müsilaj fark edilebilir düzeyde azaldı.

Müsilaj temizliği iyi sonuçlar veriyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi (UHUZAM), Marmara Denizi'ndeki müsilajın durumunu uydularla görüntüledi.  Marmara Denizi'ndeki müsilajın dağılımı, farklı aralıklarla "Pleiades", "Spot 6&7", "Worldview 2&3" ve "Sentinel-2" uyduları aracılığıyla görüntüleniyordu. Ancak bu son görüntülenmede müsilajın azaldığı net olarak görüldü. 

Müsilaj temizliği iyi sonuçlar veriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Marmara Denizi Eylem Planı" kapsamında başlattığı müsilaj temizleme sürecinde ilerleme, İTÜ UHUZAM Müdür Yardımcısı ve İTÜ İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebiye Musaoğlu tarafından da teyit edildi. Musaoğlu yaptığı açıklamada artık uydu görüntülerinde, müsilajın su yüzeyinde görülmediğini belirtti. 

Mart ayından bu yana uydu görüntüleri alındığını söyleyen Musaoğlu, daha önce İstanbul Anadolu Yakası'nın kıyı alanlarında, Adalar civarında, Kapıdağ Yarımadası'nda, İzmit ve Gemlik körfezlerinde yoğun olarak görülen müsilajın artık çok daha az olduğunun altını çizdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim