Anlık Bildirim

NAND Flash fiyatları %15 düşebilir

Katı hal sürücülerinin kalbinde yer alan yongalarda stok fazlalığı devam ediyor. Durumun artarak devam etmesi sonucunda ortalama fiyatlarda düşüş bekleniyor.

NAND Flash fiyatları %15 düşebilir

Donanım dünyası son aylarda işlemcilerde ve ekran kartlarında yaşanan stok sıkıntısını tartışadursun DRAM ve NAND Flash pazarında yaşanan stok fazlalığı durumu ciddileşerek devam ediyor.

Bir yanda kıtlık bir yanda bolluk

Henüz birkaç yıl önce RAM fiyatlarında katlanarak artmayla son bulan DRAM kıtlığı yerini uzun bir süredir bolluğa ve akabinde düşen fiyatlara bıraktı. NAND Flash pazarında yaşanan üretim fazlalığı ise artarak devam ediyor.

 

Son rapora göre son kullanıcı SSD envanteri DRAM pazarındaki fazlalıktan da ileri düzeyde seyrediyor. OEM üreticilerin beklenen alımı gerçekleştirmemesi ve notebook üretiminde yılın ilk çeyreğinde yaşanacak düşüş nedeniyle stoklardaki fazlalık %6 artacak.

Bunların üzerine üreticilerin 128 katmanlı NAND Flash’larını test için göndermeye başlaması ve ABD’deki 2. üreticinin QLC SSD üretimine başlamasıyla birlikte önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde %10-15’lik fiyat düşüşü bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4471 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd fiyatları, ssd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim