Anlık Bildirim

NASA, Ay'a nükleer fisyon reaktörü yerleştirmeyi planlıyor

Gelecekte düzenlenecek Ay görevleri için Dünya'da inşa edilerek gezegenlere yerleştirilebilecek nükleer fisyon reaktörü üzerinde çalışan NASA, yeni fikirler aradığını duyurdu.

Nasa Ay'a nükleer reaktör yerleştirmeyi planlıyor Tam Boyutta Gör

ABD Enerji Bakanlığı'nın Idaho Ulusal Laboratuvarı ile iş birliği yürüten Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), on yıl içerisinde gerçekleştirilecek Ay görevleri için güneşten bağımsız bir güç kaynağı oluşturmayı hedefliyor.

Yeni fikirler aranıyor

Dünya'da inşa edilerekAy’a yerleştirilecek bir nükleer fisyon santrali üzerine çalışmalarını sürdüren NASA, Reaktör'ün Ay'a nasıl yerleştirileceği konusunda sistem tasarımı ve yeni fikirler aradığını açıkladı. Bununla beraber reaktörün en az 40 kilowatt enerji sağlayacak dağıtım sistemini, 10 yıl elektrik üretebilmesini, soğutulmasını ve taşınabilirliğini geliştirecek projeler, 19 Şubat'a kadar ABD hükümetine sunulacak.

Fisyon Yüzey Gücü olarak adlandırılan projenin lideri Sebastian Corbisiero, ''Ay'da güvenilir, yüksek güçlü bir sistem sağlamak, insan uzay araştırmalarında bir sonraki hayati adımdır ve bunu başarmak bizim elimizde'' sözlerini dile getirdi. Ay’da insan varlığının desteklenmesi ile beraber bir sonraki hedefin Mars olacağını söyleyen Corbisiero, fisyon reaktörünün Ay’daki veya Mars’taki çevresel koşullar ne olursa olsun yüksek miktarda güç sağlayabileceğini düşünüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim