Anlık Bildirim

NASA iki yeni gezegen keşfetti: Dünya'dan 1.5 kat daha büyük! İşte görüntüler

NASA tarafından keşfedilen bu gezegenlerin büyük bir kısmı sudan oluşuyor. Yapılan keşifler bunların Güneş Sistemi'nin dışında ve başka bir yıldızın yörüngesinde olduğunu gösteriyor.
Kepler-138 d Tam Boyutta Gör
Güneş Sistemi'nin ötesinde keşfedilen gezegenler bilim insanlarını heyecanlandırıyor. Nature Astronomy adlı dergide yayımlanan bir makalede NASA'ya ait olan Hubble ve Spitzer Space isimli iki teleskop sayesinde iki yeni gezegenin tespit edildiği belirtildi. Yukarıdaki görselin sağ tarafında görülen planetin adı Kepler-138 c.

Kepler-138 c ve Kepler-138 d karşımızda

Yaklaşık 218 ışık yılı uzaklıkta olan bir yıldız sisteminde yer alan bu iki gezegenden bir tanesinin rengi mavi. Diğeri ise kırmızı. Kepler Ailesi olarak adlandırılan bu gezegenler Dünya'dan yaklaşık 1.5 kat daha büyük ve iki kat daha ağır.

Varsayımsal görselleri yayımlayan NASA, Kepler-138 d'nin kayalık bir seyyare olduğunu düşünüyor. Prof. Dr. Björn Benneke bu iki planetin neredeyse tamamen sudan oluştuğunu ama elde edilen görüntülerin henüz kesin sonuçlar olarak nitelendirilemeyeceğini söyledi.

Kepler-138 d
Kepler-138 d'deki su katmanlarının yaklaşık 2 bin kilometre derinliğe sahip olduğu düşünülüyor. Dünya'nın ortalama okyanus derinliği ise 4 kilometreden az.

Görselleri yayımlanan gezegenlerin atmosfer sıcaklığı muhtemelen suyun kaynama noktasının üzerinde ve bu gezegenlerde buharlar yüzünden oluşan kalın ve yoğun bir atmosfer var.

Kaynakça https://www.cnet.com/science/space/nasa-telescopes-identify-two-alien-worlds-made-mostly-of-water/ https://www.nature.com/articles/s41550-022-01835-4 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15078 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, Teknoloji Haberleri ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim