Anlık Bildirim

NASA’nın Europa Clipper aracı SpaceX’in Falcon Heavy roketi ile fırlatılacak

NASA’nın merakla beklenen Europa Clipper görevinde SpaceX’in Falcon Heavy roketinin kullanılacağı açıklandı. Europa Clipper aracı Jüpiter’in uydusu Europa’ya gönderilecek.

23 Temmuz’da NASA yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 4.25 milyar dolar değerindeki Europa Clipper uzay aracının bir SpaceX Falcon Heavy roketi ile fırlatılacağı duyuruldu. NASA roket için SpaceX’e 178 milyon dolar ödeyecek.

Nasa, Jüpiter görevinde SpaceX'in roketini kullanacak Tam Boyutta Gör

Europa Clipper görevi NASA’dan 2015 yılında onay almıştı. Araç Jüpiter’in uydusu Europa’da 45 kez uçuş yapacak ve bilim insanlarına bilgi sağlayacak. Europa’nın buzlu kabuğunun altında gizlenen bir okyanus olduğuna inanılıyor. Ayrıca Europa, yaşama sahip olma ihtimali yüksek olan yerlerden biri olarak görülüyor.

Nasa, Jüpiter görevinde SpaceX'in roketini kullanacak

Yapılan açıklamayla görev için uzun süredir süren fırlatma belirsizliği sona ermiş gibi görünüyor. Her şey planlana göre giderse Europa Clipper, Ekim 2024’te Florida’daki Kennedy Uzay İstasyonu’ndan fırlatılacak.

Kaynakça https://www.space.com/nasa-picks-spacex-falcon-heavy-for-europa-clipper-launch https://www.theverge.com/2021/7/23/22590682/nasa-europa-clipper-spacex-falcon-heavy Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim