Anlık Bildirim

SpaceX ile anlaşan NASA, kara delikleri gözlemlemek için yeni bir uydu gönderdi

NASA, uzayda yer alan gizemli gök cisimleri ve kara delikleri gözlemek için yeni bir duydu gönderdi. Space X Falcon 9 roketi ile uzaya gönderilen uydu, yeni keşifleri beraberinde getirebilir.

NASA, uzayda yer alan kara delikleri gözlemleyecek Tam Boyutta Gör

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), kara delikler ve nötron yıldızları gibi kaynaklardan gelen ışığı ölçebilecek Imaging X-ray Polarimetry Explorer (IXPE) uydusunu SpaceX’in Falcon 9 roketi ile uzaya gönderdi.

Yeni keşiflere yol açabilir

İlk olarak 2017 yılında duyurulan ve buzdolabı boyutlarında olan yeni uydu, ışığın yönünü, varış zamanını, enerjisini ve polarizasyonunu izleyerek ölçebilen üç teleskopa sahip. Bununla birlikte bu teleskoplardan elde edilen bilgilerin birleştirilmesi ile gizemli gök cisimleri hakkında daha fazla bilgi sağlayacak görüntüler oluşturabilecek.

Yeni görevin baş sorumlusu Martin Weisskopf "IXPE, evrenin işleyişindeki mevcut teorilerimizi test etmemize ve iyileştirmemize yardımcı olacaktır. Bu egzotik nesneler hakkında hipotez boyutundan daha heyecan verici teoriler bile keşfedebiliriz." sözlerini dile getirdi. Yeni görev başarılı ile sonuçlandığında Falcon 9 roketinin insansız hava aracına geri dönüş yapması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim