Anlık Bildirim

Dünya atmosferinde garip olaylar yaşanıyor: NASA, araştırmak için roket gönderdi

NASA, dünyanın atmosferinde huni şeklinde bir boşluk oluşmasının nedenini araştırıyor. Kuzey Kutbunun üstünde yer alan gizemli alanı gözlemlemek için roket fırlatıldı.

NASA, dünya atmosferinde yaşanan garip olayları araştırıyor Tam Boyutta Gör

Dünya'nın Güneş rüzgarlarından ve Güneş’ten gelen yüklü parçacıklarından korunmasını sağlayan manyetik alanında, öğlen saatlerinde oluşan huni şeklindeki bir boşluğun garip olaylara yol açtığı ortaya çıktı.

Yavaşlama etkisine sebep oluyor

Kuzey Kutbu'nun etrafında günde sadece bir kere açılan bu boşluk hakkında araştırmacılar, bölgeden geçen her hava aracının yavaşlıyor gibi göründüğünü ve bölgedeki radyo ve GPS sinyallerini etkilediğini söylüyor. Alaska Fairbanks Üniversitesi baş müfettişi ve fizikçi Mark Conder ''Dünya üzerinde yaklaşık 250 mil mesafede uzay gemisi sürüklenme hissi veriyordu, bir hız tümseğine çarpmış gibi'' sözlerini dile getirdi.

Alanın neden oluştuğunu hakkında araştırma yürüten NASA, gizemli olayı henüz çözebilmiş değil. Bununla beraber 1 Aralık'ta Norveç'teki Andøya Uzay Merkezi'nden CREX-2 roketini fırlatan uzay ajansı, 20 soda büyüklüğündeki teneke kutuları dört yönde fırlatarak parlayan parçacıklar ile havanın nasıl hareket ettiğini gözlemlemeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
65687 kez okundu.
36 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim