Anlık Bildirim

Netflix'in yayınlanan son stand-up'ı sebebiyle çalışanlar grev yapacak

Dave Chappelle'in Netflix'te yayınlanan son stand-up'ı The Closer'ın ardından Netflix çalışanları grev yapmak için hazırlık yapıyor.

Netflix çalışanları grec için hazırlık yapıyor Tam Boyutta Gör

Netflix'te birden çok stand-up gösterisi bulunan Dave Chappelle'in son şovu geçtiğimiz haftalarda yayınlandı. Yayınlanmasının ardından da şovdaki bazı şakalar sebebiyle hem Netflix çalışanlarından hem de izleyicilerden tepki çekti. Tepki gösterenlerin ifadesi ise şakaların ve Dave Chappelle'in kendisinin transfobik ve cinsiyetçi olduğu yönündeydi. 

Netflix Karıştı

Tepkilerin ardından Netflix'in içeriği paltformdan kaldırılması istendi ve çalışanlardan bir grup grev düzenlemek için harekete geçti. Ancak bu grevin düzenlenmesinde başrolü oynayan çalışanlardan birisi işten çıkarıldı. Bu hamlenin ardından da ortalık iyice karıştı. Şimdi ise Netflix çalışanları The Verge'e verdikleri bir talep listesi ile yarın greve çıkacaklarını ve isteklerini belirttiler.

Çalışanlar, bu olayların ardından Netflix'in olacak tüm zararların sorumluluğunu almasını istiyor. Ayrıca çalışanlar; transfobik, cinsiyetçi ve homofobik içeriklerin de kaldırmasının yanı sıra Netflix'in transfobik içeriklere yatırım yaptığı gibi daha düzgün içeriklere de yatırım yapmalarını istediklerini belirttiler. Netflix, Dave Chappelle'e son gösterisi için 24.1 milyon dolar ücret ödemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim