Anlık Bildirim

Netflix hesabınız Dark Web’de 4 TL'ye satışa sunulmuş olabilir

Dijital yayın platformlarına yönelik ilgiyi fırsata çevirmek isteyen siber dolandırıcılar, çaldıkları Netflix hesaplarını Dark Web'de ucuza satıyor. Sizin de hesabınız tehlike altında olabilir.

Netflix hesabınız Dark Web’de 4 TL'ye satışa çıkarılmış olabilir Tam Boyutta Gör

İnternetin karanlık yüzü olarak tanımlanan Dark Web, çok sayıda yasa dışı faaliyete ev sahipliği yapıyor. Siber dolandırıcıların çaldıkları Netflix hesaplarını Dark Web’de satıyorlar. Eğer bu platformu kullanıyorsanız sizin de hesabınız tehlike altında olabilir.

Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, hesap şifresi paylaşımı konusunda kullanıcıları uyardı. Deneyimli yönetici özellikle çift faktörlü korumadan yoksun olan Netflix’te mutlaka güçlü ve benzersiz parolaların kullanılması gerektiğini söylüyor.

Aynı şifreyi birden fazla hesapta kullanmayın

Kullanıcıları şifre güvenliğini önemsemeye çağıran Alev Akkoyunlu "Günümüzde birçok kişinin aynı şifreyi birden fazla hesapta kullanması, olası bir veri ihlali kurbanı olma durumunda Netflix hesabı gibi diğer çevrim içi hesapların da ihlale uğraması anlamına geliyor" dedi.

Netflix hesabınız Dark Web’de 4 TL'ye satışa çıkarılmış olabilir Tam Boyutta Gör

Sahte hediye kartlarıyla kullanıcıların dolandırıldığını vurgulayan Akkoyunlu, çok dikkatli davranılması gerektiğini, aksi takdirde hem kredi kartı hem de Netflix hesap bilgilerinin siber korsanlar tarafından ele geçirilebileceğini söyledi.

Akkoyunlu ayrıca, Netflix hesaplarının 4 TL’ye Dark Web’de satışa çıkmasını istemeyen kullanıcılara bazı tavsiyelerde bulundu:

  • Güçlü ve benzersiz bir parola kullanın.
  • Netflix ayarlarından, hesabınıza bağlı cihazları sıklıkla kontrol edin.
  • Hesabınızı başkalarıyla paylaşmaktan kaçının
  • Dark Web’i sürekli tarayarak hesap bilgilerinizin tehlikede olup olmadığını bildiren Bitdefender Dijital Kimlik Koruması gibi bir güvenlik uygulaması kullanın.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim