Anlık Bildirim

Samsung, stok uygulamalarında reklam göstermeyi bırakıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefonlarda reklam yayınlama politikasını değiştiriyor. Şirket yakında stok uygulamalarındaki reklamları kaldıracağını açıkladı.

Samsung, akıllı telefonlarda reklam yayınlamayacak Tam Boyutta Gör

Akıllı telefonlarda reklam yayınlamak üreticiler tarafından ek bir gelir kapısı olarak görülüyor. Ancak kullanıcıların bundan pek de hoşnut oldukları söylenemez. Samsung akıllı telefonlarda reklam yayınlamaya ilişkin politikalarını gözden geçirmeye karar verdi.

Güney Koreli devin mobil bölümünün başkanı TM Roh, şirketin önceden yüklenmiş olarak gelen uygulamalardan reklamları kaldıracağını duyurdu. Samsung Pay, Samsung Themes, Samsung Music ve Samsung Weather gibi stok uygulamalardan bahsediyoruz.

Samsung, akıllı telefonlarda reklam yayınlamayacak Tam Boyutta Gör

One UI güncellemesi ile reklamlar kalkacak

TM Roh, reklamların One UI yazılım güncellemeleri aracılığıyla kaldırılacağını söyledi. Ancak bunun bir sonraki güncellemede mi yoksa daha sonra mı gerçekleşeceği belli değil. Ayrıca bu değişikliğin Güney Kore ile sınırlı olup olmayacağı veya global pazarı da kapsayıp kapsamayacağı konusunda bir bilgi yok.

Reklamlardan uzaklaşmak Samsung marka akıllı telefonların cazibesini artıracak, ancak satışları etkilemesi pek mümkün görünmüyor. Zira kullanıcılar telefon seçimi yaparken teknik özelliklere, markaya ve fiyata göre karar veriyor. Tüketicilerin öncelikleri arasında cihazda reklam gösterilip gösterilmemesi gibi bir kriter yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim