Anlık Bildirim

Netflix kullanıcıları dikkat: Video servislerinde kimlik avı dolandırıcılığı artıyor

Günümüzde oldukça yaygınlaşan video servislerinde kimlik avı dolandırıcılığı artışa geçti. Güvenlik şirketi Kaspersky, kullanıcılara gönderilen sahte e-postalar konusunda uyarıda bulundu.

Netflix kullanıcıları dikkat: Kimlik avı dolandırıcılığı artışta Tam Boyutta Gör

Siber güvenlik devi Kaspersky, günümüzde birçok kullanıcı tarafından kullanılan Netflix, Disney Plus ve Amazon Prime gibi video servislerinde kimlik avı dolandırıcılığının artışa geçtiğini bildirdi.

Ödeme bilgileri çalınıyor

Dolandırıcıların sahte kayıt ve açılış sayfaları kullandığını söyleyen Kaspersky, Netflix abonelerine gönderilen ve ''Kullanıcının video servis hesabının, ödeme bilgileri onaylanana kadar askıya alındığı'' söyleyen sahte bir e-posta bildirimini paylaştı. Bununla beraber e-postada yer alan linke tıklayan kullanıcılar, sahte bir ödeme sayfasına yönlendiriliyor.

Netflix kullanıcıları dikkat: Kimlik avı dolandırıcılığı artışta Tam Boyutta Gör

Bir başka dolandırıcılık örneğini de paylaşan şirket, Mandalorian dizisinin kliplerini birleştiren dolandırıcıların dizinin yeni ve yayınlanmayan bölümlerini izlemek için düşük bir ücrete sahip servis aboneliği sattığını söylüyor. Bu yöntemler ile kullanıcıların kredi kartı ve banka bilgileri ele geçiren dolandırıcılar, aynı zamanda abonelik bilgilerini de elde edebiliyorlar. 

Kaspersky, video servislerinin adını taşıyarak gönderilen e-postalara dikkat edilmesini tavsiye ediyor ve kullanıcıların ödeme bilgisi talep eden bağlantılara karşı dikkatli olmaları öneriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim