Anlık Bildirim

Türkiye’nin ilk NFT dersi verildi

NFT konseptinin temellerini ve kullanım alanlarını merak edenler için Ankara Üniversitesi ülkemizde ilk kez müfredata NFT dersini ekledi. İlk derse de önemli bürokratlar katıldı. 

NFT Tam Boyutta Gör

Kripto para dünyasını kasıp kavuran NFT fırtınası eğitim dünyasına da etki etmeye başladı. Yavaş yavaş NFT temel bilgisine yönelik olarak eğitimler karşımıza çıkıyor. Dijital platformlarda gördüğümüz NFT eğitimleri şimdi eğitim kurumlarına geldi.

Türkiye’de ilk NFT dersi

Ankara Üniversitesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve NFT temel bilgisini ders olarak müfredata ekledi. İlk NFT dersine de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ile Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç katıldı.

NFT konseptinin gençler arasında yetenek ve yaratıcılığı tetikleyeceğine inandığını belirten Yavuz, Akademik yıl sonunda NFT derslerinin kazanımlarını büyük bir merakla beklediğini dile getirdi. Ayrıca gençlerin NFT çalışmaları sonraki dönemde sergilerde de karşımıza çıkacak.

Koç ise ofis olarak NFT konseptine Türkçe bir isim bulmak için çalıştıklarını ve NFT dersi alan öğrencilerin bu sinerjiye destek vermelerini istedi. Ayrıca sosyal medya üzerinde de Türkçe NFT tanımlaması için bir anket düzenlenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim