Anlık Bildirim

Nike kendi Metaverse’ünü oluşturuyor: Nikeland

ABD merkezli dev spor eşyası üreticisi Nike da Metaverse’e yatırım yapma kararı aldı. Açıklamalara göre şirket, Roblox ile ortak olarak Nikeland isimli bir sanal oyun alanı oluşturacak.

Nikeland Tam Boyutta Gör

Son zamanların en popüler konusu Metaverse’e yönelik yatırımlar devam ediyor. Bu yatırımlar yalnızca Microsoft ve Meta gibi şirketlerden gelmiyor. Farklı sektörlerden dev şirketler de Metaverse’e yönelik hamlelerde bulunuyor.

Gelen haberlere göre dünyanın en büyük spor eşyası üreticilerinden biri olan ABD merkezli dev şirket Nike da Metaverse furyasına katılan şirketler arasında yer alıyor. Perşembe günü yapılan açıklamalara göre dev şirket, ‘Nikeland’ isimli kendi Metaverse’ünü oluşturmak için Roblox ile ortaklık kurdu.

Nikeland'da birçok mini oyun bulunacak

Açıklamalara göre sanal bir oyun alanı olan ve şirketin ABD'deki merkezinden esinlenilerek yaratılan Nikeland’de insanlar yakar top, ebeleme gibi birçok mini oyuna erişebilecek. Telefonlardaki ivmeölçerler sayesinde de gerçek hayattaki hareketler oyunlara entegre edilebilecek. Ayrıca, genel olarak spor odaklı oyunlara sahip olacak olan Nikeland’de avatarınıza uygun Nike ürünleri almanızı sağlayacak olan bir sanal bir mağaza da bulunacak.

Şirketin Metaverse yatırımları artacak

Haberlere göre şirketin Metaverse yatırımları gelecekte daha da artacak. Yani küresel spor etkinliklerinin ve yarışmalarının da Nikeland’de yapılma ihtimali bulunuyor. Ayrıca, gelecekte Metaverse içinde dolaşan birçok insanın mağazalardan sanal Nike ürünleri alabileceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Nikeland'da sanal mağazalar bulunacak Tam Boyutta Gör

Son olarak Nike’ın Roblox ile yaptığı anlaşmanın daha fazla insana ulaşmada önemli bir hamle olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ne de olsa Roblox, gençler ve çocuklar arasında oldukça popüler bir oyun.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim