Anlık Bildirim

Qualcomm CEO’su: Metaverse cihazları akıllı telefonlar kadar yaygın olabilir

ABD merkezli dev şirket Qualcomm CEO’su Cristiano Amon, Metaverse ile ilgili açıklamalarda bulundu. Amo’ya göre Metaverse için kullanılacak olan giyilebilir cihazlar telefonlar kadar yaygın olacak.

Metaverse yatırımları artıyor Tam Boyutta Gör

ABD merkezli dev şirket Qualcomm da son zamanlarda Metaverse’e yönelik yatırımlarını çeşitlendirmeye çalışıyor. Meta’nın (eski adıyla Facebook) Oculus sanal gerçeklik cihazları için de çip üreten dev şirket, son günlerde oldukça popüler olan Metaverse hakkında yeni açıklamalar yaptı.

Şirket CEO’su Cristiano Amon, Metaverse’te kullanılacak olan sanal gerçeklik cihazlarının akıllı telefonlar kadar yaygın olacağını düşündüğünü açıkladı. Amon, Snapdragon XR platformlarına dikkat çekerek, “Bu fırsattan dolayı çok heyecanlıyız. Akıllı telefonlarınızın yanında sanal gerçeklik gözlükleri taşıyacaksınız. Bu da bu cihazları akıllı telefonlar kadar yaygın yapacak” ifadelerini kullandı.

Christiano Amon Tam Boyutta Gör

'Facebook'un isim değişikliği Oculus'un başarısının yansımasıdır'

Amon, Facebook’un isim değişikliğine de dikkat çekerek, “Şirketin ismini Meta olarak değiştirilmesi Oculus’un ne kadar başarılı olduğunun bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı ve XR cihazlarının başarısına dikkat çekti.

Şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda da Meta’nın şimdiye kadar 10 milyon Oculus Quest 2 sattığını açıklamıştı. Buna ek olarak da geçtiğimiz hafta, artırılmış gerçeklik içeriklerinin telefonlar üzerinden yürütülmesini sağlayacak olan Sznapdragon Spaces platformunu duyurmuş, Metaverse yatırımlarını artırmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7336 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
meta, metaverse ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim