Anlık Bildirim

Nikola, ilk Nikola Tre elektrikli tırlarının teslimatını yaptı

Nikola, ilk seri üretim Nikola Tre elektrikli tırlarının teslimatını gerçekleştirdi. Araçlar TTSI şirketi tarafından Los Angeles ve Long Beach limanlarında kullanılacak.

Nikola, ilk Nikola Tre elektrikli tırlarının teslimatını yaptı Tam Boyutta Gör

Tesla'ya rakip olarak adını duyuran Amerika merkezli Nikola, ilk seri üretim Nikola Tre elektrikli tırlarını Total Transportation Services Inc. şirketine teslim etti. Kaç adet olduğu konusunda bir bilgi paylaşılmadı ancak şirketin basın servisine bakılırsa iki araçtan bahsediyoruz.

Üretim bandından çıkan ilk elektrikli tırların Los Angeles ve Long Beach limanlarında kullanılması planlanıyor. TTSI önümüzdeki haftalarda testlere başlayacak. Pilot projenin başarılı bir şekilde tamamlanması durumunda iki şirket arasındaki iş birliğinin kapsamı daha da genişleyecek.

İki yılda 100 sıfır emisyonlu tır anlaşması

Nikola iki yıl içinde TTSI firmasına 100 adet sıfır emisyonlu tır (2022'de 30 elektrikli ve 2023'te 70 hidrojen yakıt hücreli) teslimatı yapmayı planlıyor. Ancak bu anlaşma sadece testlerin istenildiği gibi sonuç vermesine değil TTSI'nın devlet fonu alabilmesine de bağlı.

Nikola, ilk Nikola Tre elektrikli tırlarının teslimatını yaptı Tam Boyutta Gör

Teslimatı yapılan Nikola Tre, tek şarjla 563 kilometre yol katedebiliyor. Şirketin resmi web sitesindeki verilere göre elektrikli tırda 645 beygir güç üreten bir motor ünitesi var. Ayrıca maksimum 121 km/s hıza çıkabildiğini de belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim