Anlık Bildirim

Nvidia düşüşe geçti, oyuncu bölümü çakıldı

Geçen çeyrekte tarihi gelir rekoruna imza atan Nvidia aynı hızla çakılmaya başladı. İkinci çeyrekte gelir düşüşü yaşayan firma sonraki çeyrekte de düşüş bekliyor. 

Nvidia Tam Boyutta Gör

Global ekonomik krizinin iyiden iyiye etkisini hissettirdiği bugünlerde Nvidia’nın mali tabloları da merakla bekleniyordu. Firmanın tahmin ettiği gibi aşağı doğru bir seyir başlarken oyuncu bölümü yokları oynadı.

Nvidia tehlikeli sularda

Yılın ikinci çeyrek raporlarına göre Nvidia’nın elde ettiği toplam gelir 6.7 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 3 artış görüldü. Önceki çeyrek ise 8.28 milyar dolar ile elde edilen gelirin çok çok gerisinde kalındı.

Faaliyet kârı 1.74 milyar dolar olurken yüzde 38 yükseliş yaşandı. Çeyrek bazda ise yüzde 60 düştü. Net gelir 1.29 milyar dolar ile yıllık bazda yüzde 50, çeyrek bazda yüzde 62 düştü. Oyun bölümü yüzde 33 kayıpla 2 milyar dolar gelir elde ederken veri merkezi yüzde 60 yükselişle daha büyük kayıpların önüne geçmiş.

Yılın üçüncü çeyreği 5.9 milyar dolarlık bir gelir bekleniyor ve düşüş daha da derinleşecek. Henüz RTX 4000 serisi piyasaya çıkmadı ve RTX 3000 stokları da ağzına kadar dolu olduğu için oyuncu bölümünün düşüşünü sürdürmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8491 kez okundu.
37 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim