Anlık Bildirim

Nvidia tarihinde ilk: Net kâr 4 kat arttı

Nvidia bu yıl adeta uçuşa geçti. Toplam gelirleri ikiye katlanan firmanın net kâr seviyeleri de 4 kata yakın artmış durumda. Her segmentte firma inanılmaz bir büyüme gösteriyor.

Nvidia rekorlara doymuyor Tam Boyutta Gör

Küresel çip sıkıntısına rağmen fırsatları iyi değerlendiren Nvidia yeni teknolojilerin de etkisiyle gelirlerini sürekli arttırıyor. Onur ödülüne de layık görülen Huang firmayı adeta uçuruyor. 

Nvidia rekor kırdı

Son 3 aylık dönemi kapsayan mali raporlara göre firmanın geliri 6.51 milyar dolar seviyesine ulaştı. Daha önce ilk kez 5 milyar dolar sınırını geçen firma şimdi de 6 milyar dolar sınırını geçmiş oldu. Yıl bazında yüzde 65 gibi rekor bir artış elde edildi. 

Net kâr olarak baktığımızda ise 2.37 milyar dolar gibi rekor bir meblağ ve 4 kat artış görüyoruz. 2021 yılı Nvidia açısından tarihe geçmiş durumda. Bu başarıda yüzde 85 büyüme yakalayan oyunculuk segmentinin katkısı çok büyük. 

Nvidia bu yıl hem veri merkezlerinden hem de otomotiv teknolojilerinde önemli bir büyüme ivmesi yakalamış durumda. Sonraki çeyrekte firmanın hedefi artık 7 milyar dolara ulaşabilmek ve bunu başarmak çok da zor olmayacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5934 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim