Anlık Bildirim

Nvidia, video kodlama akışı sınırlarını yükseltmeye başladı: İşte desteklenen modeller

Nvidia, tüketici grafik kartları için eş zamanlı video kodlama sınırlarını sessizce yükseltti. Yeni değişiklik, Maxwell mimarisine kadar birçok GPU için daha fazla esneklik sağlayacak.

Nvidia, video kodlama akışı sınırlarını yükseltmeye başladı! Tam Boyutta Gör
Günümüzde özellikle yapay zeka teknolojilerine olan yatırımları ile ses getirmeyi başaran Nvidia, ekran kartlarına ek özellikler kazandırmaya devam ediyor. Bugün Tom's Hardware, GeForce GPU'ların yerleşik video kodlama donanımında dikkat çeken bir yenilik keşfetti. 

Maxwell mimarisine kadar geçerli olacak

Bilmeyenler için GeForce ekran kartlarında yerleşik olarak bulunan NVENC kodlayıcı, eş zamanlı olarak üç adede kadar video akışı desteği sunuyor. Yeni güncelleme ise bu sınırlamayı hafifletiyor diyebiliriz. Nvidia'nın mevcut sürücüleri tarafından desteklenen çoğu GPU, artık beş adede kadar video akışına destek sunacak.

Yeni değişikliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulduğu açıklanmadı. Ancak Tom's Hardware tarafından hazırlanan rapor, 18 Mart tarihinden itibaren geçerli olduğunu gösteriyor. Bu nedenle ek kodlama yeteneklerinin kilidini açmak için yeni GeForce sürücülerini yüklemeniz gerekebilir.

Bildirilenlere göre eş zamanlı video kodlama desteği, 2014 yılında karşımıza çıkan Maxwell mimarisine kadar destekleniyor. Paylaşılan listede, GeForce 750 Ti'dan RTX 4000 serisine kadar birçok model yer alıyor. Böylece yeni değişiklikten yararlanmak isteyen kullanıcıların yeni veya güçlü bir karta ihtiyacı olmayacak. Ancak video kodlama yeteneklerinin mevcut kartın donanımı ile sınırlı olacağını belirtmekte fayda var. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim