Anlık Bildirim

Nvidia yeni derin öğrenme teknolojisi DLDSR'yi duyurdu: 14 Ocak’ta geliyor

RTX ekran kartlarında bulunan DLSS desteğini geliştirmeyi sürdüren Nvidia, yeni Derin Öğrenme Dinamik Süper Çözünürlük (DLDSR) teknolojisini duyurdu. İşte yeni teknolojinin tüm detayları. 

Nvidia yeni derin öğrenme teknolojisi duyurdu: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

CES 2022 fuarında FidelityFX teknolojisini temel alan ve tüm kartlar tarafından desteklenecek Radeon Super Resolution'ı duyuran AMD, kullanıcılardan olumlu tepkiler almayı başarmıştı. AMD’nin yeni hareketine yanıt veren Nvidia, DLDSR (Derin Öğrenme Dinamik Çözünürlük) teknolojisini duyurdu.

RTX kartlara özel olacak

14 Ocak’ta sürücülere eklenmesi planlayan yeni teknoloji, RTX kartlarda bulunan Tensor çekirdekleri tarafından desteklenen yapay zekâ DSR özelliğinin bir geliştirmesi olacak. Bununla birlikte AMD’nin RSR teknolojisine kıyasla DLDSR’nin, RTX kartlara özel olacağını sunulacağını söyleyebiliriz.

Nvidia’nın açıklamalarına göre, görüntüleri akıllı bir şekilde monitör çözünürlüğüne düşürmeden daha yüksek ve ayrıntılı şekilde işleyecek DLDSR, ayrıntıları geliştirerek, kenarları yumuşatarak ve parlamayı azaltarak görüntü kalitesini artıracak.

Ayrıca popüler ReShade yazılımı üreticileri ile beraber çalışan Nvidia, GeForce Experience yazılımına yeni özel ReShare FreeStyle filtreleri ekleyecek. İşte eklenecek tüm filtreler.

  • SSRTGI "Işın İzleme Yeniden Gölgelendirme Filtresi" daha fazla derinlik ve gerçekçilik duygusu oluşturmak için oyunların aydınlatmasını ve gölgelerini iyileştirecek.
  • SSAO (Ekran Alanı Ortam Oklüzyonu), özellikle loş ışıklı/iç mekan ortamlarında, 3B nesnelerin kesişme noktalarının yakınındaki gölgelerin görünümünü vurgulayacak.
  • Dinamik DOF (Alan Derinliği), oyunlara daha sinematik bir gerilim hissi vererek, sahne içindeki nesnelerin yakınlığına dayalı olarak bokeh tarzı bulanıklık uygulayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim