Anlık Bildirim

BTK'dan karar: Tarife değişikliği talimatı 60 gün önceden verilebiliyor

BTK’nın abonelerin şikayetleri doğrultusunda aldığı bir karara göre 60 gün önceden tarife değişikliği ve nakil başvurusu yapabilmeniz mümkün. İşte konuya ilişkin detaylar:

BTK'dan karar: Tarife değişikliği talimatı 60 gün önceden verilebiliyor Tam Boyutta Gör

Mobil operatörler ile aboneler arasındaki anlaşmazlıkların çözümü konusunda zaman zaman önemli adımlar atan BTK, 2017 yılı başında bir karar almış ve abonelerin 60 gün önceden tarifeleri ile ilgili değişiklikleri yapabilmesine imkan tanınmasını sağlayan bir uygulamaya gitmişti.


Söz konusu çalışma sayesinde abonelerin birçok mağduriyetini de ortadan kaldırıyor aslında. Zira işletmeciler, paket değişikliğini belirli günden önce yapamadıklarını belirterek abonelerin işlemlerini o anda yapmayabiliyor, sonrasında da abone o günü kaçırmış ise kaçırdığı günler için farklı tutarlar ödemek zorunda kalabiliyordu. 


BTK’nın bu kararı ile bu gibi senaryoların önüne peşinen geçişmiş olacak. Daha da güzeli operatörler 60 gün sonrasına talimat veren aboneleri elinde tutmak için farklı teklifler sunabilecek. Günün sonunda da kazanan aboneler olacak gibi görünüyor.


1 Nisan 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe giren bu karar çok fazla gündeme getirilmediği için detaylıca tekrar sizlere aktarmak istedik. “Elektronik Haberleşme Sektöründe İleri Tarihli İşlemlere İlişkin Usul ve Esaslar” düzenlemesi kapsamındaki işlemler şöyle:

  • Aboneliğin dondurulması
  • Nakil
  • Tarife, paket ve kampanya aktivasyonu
  • Tarife, paket ve kampanya deaktivasyonu
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7051 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim