Anlık Bildirim

Otokar, AKREP II ailesini AKREP IId ile genişletti

Otokar'ın Akrep II 4x4 yeni nesil zırhlı araç ailesine dizel motorlu Akrep IId de eklendi. Akrep IId ilk kez IDEF'21 fuarında görücüye çıkarıldı.

Otokar, AKREP II ailesini AKREP IId ile genişletti Tam Boyutta Gör

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayii şirketlerinden Otokar, zırhlı keşif, gözetleme ve silah platformu olarak tasarladığı Akrep II 4x4 yeni nesil zırhlı araç ailesini dizel motorlu Akrep IId ile genişletiyor.

Otokar, ailenin ilk üyesi olan elektrikli zırhlı araç Akrep IIe'yi 2019'da görücüye çıkarmıştı. Dizel motorlu Akrep IId'yi de şimdi IDEF'21 fuarında sergiliyor. AKREP IId'nin düşük silueti, yüksek bekâ ve hareket kabiliyeti ve 90 mm’ye kadar silah taşıma kapasitesi ile modern orduların tüm beklentilerini karşılayacağı ifade ediliyor.

Akrep II'nin hareket kabiliyeti, opsiyon olarak sunulan direksiyonlanabilir arka aksının sağladığı yengeç hareketi ile en üst seviyeye çıkarılıyor. Dört çeker sistemi, bağımsız süspansiyonu ve seri güç paketi de AKREP II'nin çamur, kar ve su birikintisi gibi her türlü arazi koşulunda üstün hareket kabiliyetine sahip olmasını sağlıyor.

Otokar, AKREP II ailesini AKREP IId ile genişletti Tam Boyutta Gör

Akrep II’de yönlendirme, ivmelenme ve frenleme gibi sistemlerin ana mekanik bileşenleri elektriksel olarak kontrol ediliyor (drive-by-wire). Bu özellik; aracın uzaktan kontrol edilmesini, sürüş destek sistemlerinin adaptasyonunu ve otonom sürüşü mümkün kılıyor. Akrep II düşük siluet, yüksek mayın koruma ve etkili atış gücünü aynı platformda sunuluyor.

Orta kalibreden 90 mm’ye kadar farklı silah sistemlerinin entegrasyonunun mümkün olduğu Akrep II gözetleme, zırhlı keşif, hava savunma ve ileri gözetleme gibi görevler ile ateş destek aracı, hava savunma aracı, tanksavar aracı gibi farklı görevlerde de yer alabiliyor.

Akrep II bazı teknik özellikleri:

  • Azami ağırlık : 15000 kg
  • Azami personel kapasitesi : 3
  • Dikey engel : 500 mm
  • Sudan geçiş : 1000 mm
  • Dönme yarıçapı : 8 m (arka aks direksiyonlamasıyla 6 m)
  • Motor : Dizel (360 HP, turboşarjlı), Elektrikli (2 x 180 kW), Hibrit
  • Şanzıman : 6 ileri otomatik
  • Lastikler : patlak gider özellikli 395/85/R20
  • Azami hız : 110 km/s
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim