Anlık Bildirim

Ford yeni araba kokusunu önlemek için bir yöntem geliştiriyor

ABD merkezli otomotiv devlerinden Ford, yeni araba kokusunu sevmeyen müşterileri için bir yöntem geliştiriyor. Patenti alınan sistem kullanıcının isteğine göre kokuyu araçtan tahliye edecek.
Yeni araba kokusu çoğu insan açısından güzel sayılabiliyor. Zira sık sık yeni araba almıyoruz ve bu koku hiç kullanılmamış bir arabayı simgelediği için hoşumuza bile gidebiliyor. Ancak bu kokudan hoşlanmayan büyük bir kesimin olduğunu söylemek de gerekiyor. İşte tam da bu noktada ABD'li otomotiv devi Ford, araçlardaki yeni araba kokusundan hoşlanmayan müşterileri için bir çözüm geliştiriyor.

Sistem isteğe göre çalışacak

Özellikle Çin pazarındaki müşterilerinin yeni araç kokusundan hoşlanmamasını kafasına takan Ford mühendisleri, bu konuyla ilgili yeni bir patent aldı. Bu teknoloji aracın konumuna ve hava durumuna ait verilere dayanıyor ve otomobilin içindeki kokuya neden olan uçucu organik bileşenlerin tahliyesini sağlıyor.
İsteğe göre devreye giren bu sistem, eğer kullanıcı araç kokusundan rahatsız oluyorsa, aldığı verileri kullanarak eğer hava güneşli ise motoru çalıştırıyor, pencereleri açıyor ve fanı devreye sokarak kötü kokuyu araçtan tahliye ediyor. Şirketin bu patenti somut olarak uygulamaya koyup koymayacağı bilinmese de, aracın motorunun çalıştırılıp, pencerelerinin açık konuma getirilmesinin güvenlik zaafiyeti yaratacağını söylemek de mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6984 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford, otomobil ve
2 etiket daha koku araba
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim