Anlık Bildirim

Porsche ultra hızlı şarj cihazlarının ilk ikisini kurdu

Porsche, Mission E modelini 15 dakikada %80 doluluğu getirecek, 350 kW güçteki yeni şarj cihazlarından ilk iki tanesini Almanya'daki yeni açtığı ofisinde kurdu.
Geleceğin elektrikli araçlarda olduğunun bilincinde olan üreticilerden birisi olan Porsche, bu konuda pek çok önemli adım atıyor. Berlin'de yeni bir ofis açan Alman spor araç üreticisi buraya iki adet yeni geliştirdiği ultra hızlı 800 volt şarj cihazları yerleştirdi.
 
Güncel piyasadaki elektrikli araçları 150 kW ile şarj edebilen cihazlar, bu durumda bile Tesla'nın 120 kW'lık cihazlarından daha hızlı şarj imkanı sunuyor. Ancak asıl amaçları olan geleceğe yönelik tasarlanan cihazlar 350 kW'a kadar destek sunabiliyor. Markanın geliştirdiği Mission E modelini bu şarj cihazlarıyla 15 dakikada %80 doluluğa şarj edebilmek mümkün. Bu süre bir benzin istasyonunda harcanan süreden biraz fazla olsa da uzun yol seyahatleri yapanlar için oldukça büyük bir tasarruf olarak görülebilir.
 
Şarj istasyonlarının bir sonraki adımı olarak bu cihazlardan Amerika'ya kurmayı planlayan Porsche, onun için Atlanta'daki ana merkezini seçmiş. Mission E'yi 2019 yılında piyasayı sürmeyi planlayan üretici o zamana kadar bu şarj cihazlarının sayısını arttırmayı planlıyor. Hatta bu amaçla başka firmalarla da Avrupa'da istasyonlar kurmak adına ortaklıklar kurmuş durumda.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3350 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Porsche, Mission E ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim