Anlık Bildirim

Rolls-Royce Cullinan üzerindeki örtü nihayet kalktı

İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce, merakla beklenen lüks SUV modeli Cullinan üzerindeki örtüyü nihayet kaldırdı. Tanıtımı yapılan Rolls-Royce Cullinan özellikleri ve fiyatı haberimizde.

Rolls-Royce Cullinan üzerindeki örtü nihayet kalktı Tam Boyutta Gör
 

İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls Royce, merakla beklenen ilk SUV’u üzerindeki örtüleri nihayet kaldırdı. Dünyanın ilk süper lüks crossover’ı olarak lanse edilen Rolls Royce Cullinan, adını 1905 yılında bulunan dünyanın en büyük işlenmemiş elmasından alıyor. İşte İngiliz markanın “yüksek gövdeli arazi aracı” olarak tanımladığı Cullinan özellikleri ve fiyatı:

Rolls Royce Cullinan, Phantom modelinden sonra “Architecture of Luxury” platformu üzerine inşa edilen ikinci model olarak karşımıza çıkıyor. Aracın bu lüks kabuğunun altında yeniden elden geçirilmiş çift turbolu 6.75 litrelik V12 ünite yer alıyor. 563 beygir güç çıkışına sahip olan bu motor, 1,600 d/dk'da 850 Nm tork üretiyor. Cullinan, bu değerlerle birlikte maksimum 250 km/s hıza ulaşabiliyor.

Rolls Royce Cullinan’ın yenilenen dört çeker sistemiyle tümleşik olarak çalışan bir tuş bulunuyor. Bu özel tuş, aracın maksimum torkunu çamur, kar, kum gibi her yüzeyde kullanabilmesine imkan veriyor. İngiliz üretici, 540mm sudan geçme derinliği ile Cullinan’ın lüks SUV sınıfında lider olduğunun altını çiziyor.

Aşina olduğumuz Rolls Royce çizgilerini yeni bir gövde üzerinde taşıyan Cullinan, 5341 mm uzunluğa, 2164 mm genişliğe, 1835 mm yüksekliğe ve 3.3 metre uzunluğunda aks mesafesine sahip. Bentley Bentayga modeline kıyasla 300 mm daha uzun aks mesafesine sahip olan lüks SUV, 2,660 kilogram ağırlığa sahip.

Konforun seviyesini yükselten özellikler 

Cullinan’ın şık detaylara sahip kabin tarafında, iki farklı arka koltuk konfigürasyonu mevcut. Lounge Seats adı verilen seçenek, üç kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği normal yapıda diyebileceğimiz bir düzene sahip. Individual Seats adındaki diğer seçenek ise lüksün dozunu arttırmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Bu düzende iki koltuğun ortasında yer alan konsol, çeşitli ayarların yapılabildiği özel düğmelere ve mini buzdolabına ev sahipliği yapıyor.

Aracın 560 litrelik bagaj kapasitesi, bagaj perdesi kaldırıldığında 600 litreye çıkarılabiliyor. Arka koltukların katlanmasıyla birlikte toplamda 1,930 litre kapasiteli ve2,245 mm uzunluğunda bir yükleme alanı oluşturulabiliyor. Tercih eden müşteriler için arka koltuklarla bagaj tarafını ayıran bir cam kullanılabiliyor. Rolls Royce’a göre sınıfında lider bir sessizlik sağlayan bu özellik, aynı zamanda bagaj kapağı açılsa bile içerideki ısının korunmasına imkan veriyor. İki parçalı olarak açılan bagaj kapağı, piknik koltuğu adı verilen koltuklara ev sahipliği yapıyor.

Rolls Royce Cullinan, araca yaklaştığınızda sizi otomatik olarak algılıyor ve daha kolay giriş yapabilmeniz için kendini 40 mm kadar alçaltabiliyor. Tamamen düz bir zemine sahip olan araç, “intihar kapısı” olarak da bilinen arka kapıları sayesinde sınıfındaki en geniş kapı açılarından birini sunuyor.

Sürücü asistanı ve güvenlik sistemleri 

Direksiyonun diğer Rolls Royce modellerine kıyasla daha kalın ve küçük olduğu Cullinan’ın merkezinde yatay olarak konumlandırılmış dokunmatik bilgi-eğlence ekranı yer alıyor. Bu denli lüks bir araçtan beklendiği gibi, pek çok son teknoloji sürücü asistanı ve güvenlik sistemlerini de bünyesinde barındırıyor.

Araçta bulunan teknolojiler arasında yaya algılama özelliğine sahip gece ve gündüz görüş asistanı, sürücü dikkat asistanı, 4 kameralı 360 derece görüş sistemi, aktif hız kontrolü, çarpışma uyarısı, arka çapraz trafik uyarısı, şeritten ayrılma ve şerit değiştirme uyarısı, göz hizası göstergesi, Wi-Fi bağlantı noktası, navigasyon ve bilgi-eğlence sistemleri yer alıyor. Rolls-Royce Cullinan’ın Türkiye'deki satış fiyatı 1 milyon eurodan başlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4377 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rolls-royce, rolls royce cullinan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim