Anlık Bildirim

Türkiye'nin tamamen elektrikli ilk otobüs filosu İzmir'de hizmete giriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada önemli bir yeniliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yayınlanan açıklamaya göre Türkiye’nin tamamen elektrikli ilk filosu bu hafta sonu hizmete giriyor.
Çevreci, sessiz ve ekonomik yapısıyla ulaşım alanında geleceğin en önemli teknolojileri arasında gösterilen elektrikli araçlar giderek yaygınlaşmaya devam ediyor. Üreticiler bu konu üzerinde yoğunlaşırken yerel yönetimler ise vakit kaybetmeden dönüşüme dahil olmaya gayret gösteriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de yayınladığı açıklamayla toplu taşımada Türkiye’nin tamamen elektrikli ilk filosunu kurduğunu duyurdu. 20 adet otobüste görev alacak 100 şoförün yanı sıra hareket memurlarına ve teknik personele gerekli eğitimleri veren ESHOT Genel Müdürlüğü, İzmir yol güzergahlarını otobüs yazılımlarına ekledi. Enerjiyi sürdürülebilir kaynaklardan sağlamayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, sıfır maliyet ile enerji elde etmeyi hedefliyor. Böylece hem temiz bir şehre büyük bir katkı sağlanacak hem de belediyeye önemli kaynak yaratılacak.
Türkiye'nin tamamen elektrikli ilk otobüs filosu İzmir'de hizmete giriyor
 
Kilometrede sadece 25 kuruş harcayan elektrikli otobüsler eğimli arazilerde iniş sırasında ve frene basıldığında enerji yüklemesi sağlayarak (kendini şarj ederek) daha uzun yol gidebilecek. Gün içinde hiç durmadan 250 kilometre yol alan otobüsler klima açıkken 13 saat, klimasız durumda 16 saat hiç durmadan çalışacak. Üstelik araç içerisinde yolcuların cep telefonlarını şarj edebilmesine imkan tanıyan USB soketler de mevcut. İzmir Büyükşehir Belediyesi elektrikli otobüs filosu için 2 Nisan Pazar günü bir tören düzenleyecek.
Türkiye'nin tamamen elektrikli ilk otobüs filosu İzmir'de hizmete giriyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4631 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, izmir ve elektrikli otobüs
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim