Anlık Bildirim

Mercedes-Benz'in yeni tamamen elektrikli kamyonu eActros

Bir süredir bazı elektrikli kamyon programları üzerinde çalışmalarını sürdüren Mercedes, son aşamadaki yeni tamamen elektrikli komyonu eActros'u tanıttı. eActros bu yıl içerisinde satışa sunulacak.

mercedes benz elektrikli kamyon eActros
 

Alman otomobil devi Daimler’in bir süredir elektrikli kamyon planıyla ilgili olarak çeşitli çalışmalar yürüttüğüne dair haberler ortaya çıkmıştı. Bu çalışmalar dahilinde ağır işler için elverişli olan eActros son aşamasıyla birlikte kendini gösterdi.
Daimler, tamamen elektrikli eActros modelinden dolu ağırlık olarak 18 ve 25 ton olmak üzere iki farklı versiyon satışa sunacak. Her biri 170 beygir güç ve 485Nm tork üreten iki elektrikli motordan güç alan kamyon, 240kWs kapasitedeki iki lityum iyon batarya sayesinde 200km menzile ulaşacak. Daimler’in iddiasına göre eActros, dizel kamyonlarla boy ölçüşebilir bir sürüş performansına sahip olacak.
“Sürüş sistemi arka akstaki tekerlek poyralarına yakın olarak konumlandırılmış iki elektrikli motordan oluşuyor. Bu üç fazlı asenkron motorlar sıvı soğutmalı olarak kullanılıyor. Her biri 125kW güç ve 485Nm maksimum tork üretiyor. Dişli oranları bu torku 11,000Nm’ye dönüştürüyor. Sonuç olarak da ortaya dizel kamyonlarla boy ölçüşebilir bir sürüş performansı çıkıyor.”
Daimler, şarj kapasitesi konusunda ise yalnızca 20-80kW arasında şarj oranlarından bahsetti. Bu oranlar da aracı 3 ila 11 saat arasında şarj edebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6925 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
daimler, mercedes-benz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim