Anlık Bildirim

Yerli otomobil fabrikası ne durumda? TOGG'dan yeni bilgiler geldi

Yerli otomobilin üretileceği Gemlik Tesisinde çalışmalar sürüyor. 18 Temmuz 2020'de inşaatına başlanan fabrikanın 2022 yılında üretime başlaması planlanıyor.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) Gemlik tesisindeki inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Şirketten çalışmalarda gelinen noktayla ilgili yeni bir paylaşım geldi.

TOGG'un paylaşımında, yerli otomobilin üretileceği fabrikada boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının altyapı çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Ayrıca boyahane binası temelinin demir montajına başlandığı ifade edildi.

TOGG'un açıklamasında yer alan diğer başlıklar şöyle:

  • Toplamda 22 bin 656 adet konteyneri doldurmaya yetecek kadar 725 bin metrekare kazı yapıldı
  • Olimpik ölçülerde 130 havuzu dolduracak kadar 325 bin metreküp dolgu yapıldı
  • Uç uca birleştirildiğinde 698 km'ye ulaşarak İstanbul'dan Antalya'ya uzayacak 36 bin 500 adet zemin güçlendirme kolonu üretildi

Yerli otomobilin üretileceği fabrika ve müşterilere marka deneyiminin yaşatılacağı kullanıcı odaklı kampüs, toplam 22 milyar lira yatırımla hayata geçirilecek. Yılda 175 bin adet üretim kapasitesi ile kurulacak fabrikada geçtiğimiz yıl tanıtılan elektrikli C-SUV ile başlayacak olan üretim, takip eden yıllarda elektrikli C SedanC Hatchback, B SUV ve C MPV ile devam edecek.

2022 yılında üretime başlanması planlanan fabrika doğrudan 4 bin, dolaylı olarak ise 20 bin kişiye istihdam sağlayacak. Fabrikanın inşaat aşamasında 2 bin, işletme aşamasında ise 2023 yılı için 2 bin 420, 2032 yılına kadar da 4 bin 323 kişinin çalıştırılması ön görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26147 kez okundu.
101 kişi, toplam 113 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil fabrikası, yerli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim