Anlık Bildirim

Otomotivde çip krizi büyüyor: Kayıp 1 milyon adedi bulabilir

Yapılan araştırmalar otomotiv sektörünü olumsuz etkileyen çip tedariki sorununun 2021'in üçüncü çeyreğine kadar sarkabileceğini ve yıl boyunca üretim kaybının 1 milyon adedi bulabileceğini gösteriyor.

Otomotivde çip krizi büyüyor: Kayıp 1 milyon adedi bulabilir Tam Boyutta Gör

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl fabrikaların ve showroom'ların kapandığı otomotiv sektörü oldukça zor bir dönem geçirdi. Sektör temsilcileri 2021'e umutla bakarken bu kez de çip krizi patlak verdi ve görünen o ki bu süreç biraz daha uzayacak.

Yapılan araştırmalar, çip tedariki sorununa çözüm bulunamaması halinde otomotiv endüstrisinin yılın ilk çeyreğindeki kaybının yarım milyon adedin üzerinde olabileceğini gösteriyor. IHS Markit tarafından yapılan analizde, küresel otomotiv sektörünün çip tedarikinde yaşanan sıkıntı nedeniyle 2021'in ilk çeyreğinde 672 bin adet kayıp yaşayabileceği kaydedildi.

IHS Markit'e göre çip tedariki sorunu yüzünden sadece dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Çin'deki üreticilerin ilk çeyrek kaybı 250 bin adedi bulacak. Öte yandan otomotiv sektörünün üzerine kara bulut gibi çöken krizin yılın üçüncü çeyreğine kadar sarkabileceği ve küresel otomotiv endüstrisinin yıl boyunca 964 bin adetlik kayıp yaşayabileceği ön görülüyor.

Çip tedarik sorunu nedeniyle pek çok şirket üretimi yavaşlatma kararı alırken bazı fabrikalarını da geçici olarak kapatmaya başladı. Volkswagen Grubu Almanya'daki iki tesiste üretim kapasitesini düşüreceğini açıklamıştı. Öte yandan Ford, Toyota, Mazda, Honda, FCA ve Mercedes-Benz gibi üreticilerden de benzer açıklamalar geldi. Son olarak Renault Grubu da çip krizinden etkilendiğini açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18145 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çip tedariki sorunu, çip krizi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim