Anlık Bildirim

Ekran kartı alacaklara müjdeli haber: Ethereum madenciliği sona erdi!

Popüper kripto para birimi Ethereum, kripto tarihinin en önemli teknolojik güncellemesi olarak görülen ‘Merge’ geçişini tamamladı. Yeni geçiş ekran kartlarını etkileyecek mi? İşte detaylar

Oyunculara müjdeli haber: Ethereum madenciliği sona erdi! Tam Boyutta Gör

Pandemi dönemi ile yükselişe geçen kripto para madenciliği, çip krizi ile birleşerek ekran kartı fiyatlarının büyük oranda artmasına neden oldu. Geçtiğimiz aylarda Ethereum ve Bitcoin’de yaşanan değer kayıpları sonrasında ekran kartları daha ulaşılabilir seviyelere gelirken, bugün itibari ile Ethereum’un iş kanıtı (Proof of Work) modelinden hisse kanıtı (Proof of Stake) geçişi tamamlandı.

Blok zinciri için yeni bir dönem başlıyor

The Merge değişimiyle birlikte gelen Proof of Stake modelinin, Ethereum'un tükettiği enerji miktarını büyük oranda düşürmesi bekleniyor. Bu modelde kullanıcılar, yeni kripto paralar almak ve kripto işlemlerini doğrulamak için mevcut kripto para varlıklarını kullanacak. Böylece kullanıcıların yeni kripto paralar ile ödüllendirilme olasıklıkları da artış gösterecek.

Bilindiği üzere kripto para birimleri için gereken enerji ihtiyacı, geçmişten bu yana büyük tartışmaları beraberinde getirdi. Güncel verilere göre Ethereum ve Bitcoin ağı yıllık 212 TWh’a kadar enerji harcıyor. Ethereum'un yaratıcısına göre Proof of Stake modeli, Ethereum için gereken enerji miktarını yüzde 99 oranında azaltacak ve küresel elektrik tüketiminde de yüzde 0,2'lik bir düşüş sağlayacak

Ekran kartı fiyatlarını etkileyebilir

The Merge, Ethereum kripto madencilerini zor bir seçim ile karşı karşıya bırakacak diyebiliriz. Zira Blok zincirinde Ravencoin, Ethereum Classic ve Ergo gibi kazılabilir varlıklar bulunuyor ancak bu birimler Ethereum karşısında oldukça düşük bir getiri sağlıyor. Bu nedenle kripto madencilerinden gelen talebin düşeceğini ve birçok kartın ikinci el pazarında boy göstereceğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33215 kez okundu.
57 kişi, toplam 62 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ethereum, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim