Anlık Bildirim

Windows 10 için Xbox Oyun Çubuğu, Spotify ve daha fazlasıyla artık çok daha işlevsel

Windows 10 dahilindeki Xbox Oyun Çubuğu, Microsoft'un yeni yayınladığı güncellemeyle çok sayıda işlevsel özelliği test aşamasına aldı. Özelliklerin başında Spotify entegrasyonu geliyor.
Microsoft oyun departmanı başkanı Phil Spencer geçen yıl Windows’ta oyun için yapmaları gereken bir ton iş olduğunu söylemişti. Şimdi başlanan ve PC’lerde Xbox entegrasyonunu geliştiren güncellemeler, Windows 10’daki oyun çubuğunu çok daha işlevsel hâle getiriyor. Bugünden itibaren beta kullanıcılarına açık olan güncellemede tıpkı Nvidia GeForce Experience gibi oyun üzerinde yer alan geliştirmeler oyun çubuğuna aktarılıyor.
Eklenen araçlar arasında Spotify en çok dikkat çekeni olmayı başarıyor. Oyun sırasında müziğini kolayca ve güzel bir arayüzle kontrol etmeyi kim istemez ki? Oyun çubuğu ayrıca ses giriş ve çıkışlarının seviyelerini de kontrol için seçeneklere sahip. Bir başka araç da bilgisayarın anlık olarak CPU, GPU ve RAM kullanımını gösteriyor. Bildiğiniz üzere Windows Tuşu + G kombinasyonuyla ulaşılan arayüz, artık hızlıca bakıp oyuna dönmek için de daha uygun.
Ekran görüntüsü düzenleme konusunda da geliştirmeler yapan Microsoft, bunları kolayca Twitter’da paylaşmanıza imkan sağlıyor. Önceden de olduğu gibi video çekmeye de imkan sağlayan oyun çubuğu, bunların üzerine de yazılar eklemeye ve paylaşmaya izin veriyor. Xbox arkadaşlar aracı da anında arkadaşlarınıza mesaj atarak oyunda rahatsız olmadan cevap verebilmelerini sağlıyor.
Microsoft’un direkt odağı sayesinde oyun çubuğu artık basit bir çubuk olmaktan çıkarak kişiselleştirilebilir bir oyuncu destek aracı hâline gelmiş durumda. Şuan için test sürecinde olan özellik, Xbox Insider Merkezi içerisinde oyuncu seçenekleri aktive edilerek kullanılabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim